Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
O panie, dzięki, Radio, nie cierpię portretu, ale te teksty są świetne.Zamieszczone przez RadioErewan
Radosław,
Link do bardzo ciekawego miejsca. Przejrzałem pobieżnie. Ależ tego jest dużo.
Już się zastanawiam nad wydrukowaniem.
Niektóre fotki wydają się tak odbiegające od współczesnych gustów, że aż cieniutkie, ale to jest fotografia klasyczna, oficjalna, dyktowana gustami klientów.
Najbardziej podoba mi sie systematyczność wykładu, typowa anglosaska - od szczegółu do ogółu. Widać na pierwszy rzut oka, że autor ma doświadczenie w materii portretu i dużo można się nauczyć od niego, nie tylko na temat portretu, ale na temat fotografowania w ogóle.
Pzdr, TJ
Dobre, pouczające chociaż bardzo... eeee... książkowe podejście do tematu. Innymi słowy... czasami bardzo mało przystępne i nieciekawe. Czytałem o fotografowaniu dzieci i chyba żadnego dzieciaka nie utrwalę na fotce. Przestał mi się portret podobać nim się go nauczyłem
Jest jednak sporo ciekawych uwag.
jak pisze The z00m - ksiazkowe. dla mnie bomba.
malutki problemik pojawia sie gdy docieraja do mnie wnioski braki w znajmosci jezyka obcego. dobrze, ze kazdy temat zawiera jednoznaczna (ksiazkowa) ilustracje wiec jakos sobie poradze. zobaczylem narazie to pobierznie ale juz wiem, ze material mi sie przyda, zdarzyl mnie zainteresowac. poki co stwierdzam, ze ol de ciapters ar grejt.
tak przy okazji: fajna historia stanow zjednoczonych ameryki polnocnej na tych fotkach![]()