Nieźle to pokazałeś Panie Saboor!
Pozdrawiam AP.
Nieźle to pokazałeś Panie Saboor!
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 12.07.11 o 23:18 Powód: Automatyczne scalenie postów
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Miło Cię "na żywo" usłyszeć
Fajna robota, wspominam warszawskie wieczory.
Czekam na więcej![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Też z tym się pobawiłem i wyszło coś takiego. Dzięki za lekcję i pozdrawiam. https://galeria.olympusclub.pl/displ...up&cat=0&pos=1
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirek Tyś niedobry, Tyś zły. Ty takie rzeczy robiłeś już dawno (pamiętam), nie czepiaj się pana Sabora von mistrza! Mogłeś wy-pędzlować te kwiatki z tyłu - było by w Twoim stylu
rozkop - do galerii takich straszydełek, że tak to ujmie nie wpuszczaja i nie poddawaj się! To jest łatwiejsze niż się wydaje! Pominę fakt n nieostrej samej w siebie lilii
![]()
zZz
Świetny tutek, fajna inicjatywa. Zabieram się za photoshopa![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Saboor , super te tutoriale , ale mam kilka uwag
generalnie nie sa one dla calkiem zielonych , potrzeba juz wiedziec co i jak w szopie zrobic
ja zaczalem dzisiaj od zera na trialowej wersji szopa CS5
dotychczas moje doswiadczenie bylo zwiazane z drobna obrobka w gimpie (jakies tam stemplowanie , wystrzanie , perspektywa i takie tam duperele)
gdybys zwracal uwage nawet na te prostsze operacje to takim cieniasom jak ja bylo by latwiej to zrobic
praktycznie wtedy kazdy nawet calkiem zielony moze usiasc i to zrobic a tak zostaja luki gdzie nie wiadomo co dalej bo cos nie zatrybilo
zdaje sobie sprawe ze wymagalo by to wiekszej pracy przy robieniu tutoriala i gadaniu o prostych pierdolach i pewnie sam material filmowy trwalby ciut dluzej
jednak grono nasladowcow moglo by sie poszerzyc od calkiem zielonych do zaawansowanych
ja pierwszy blad jaki popelnilem to robilem to na fotce w pelnym wymiarze i fale wody wygladaly u mnie jak zabki pily do metalu
pozniej zmniejszylem fote i bylo juz ok , aczkolwiek storczyk do takiej przerobki sie nie nadaje , jest zbyt plaski ma za malo platkow i przestrzeni
zreszta samo ujecie jakie zrobilem tez nie jest do takiej przerobki za ciekawe
natomiast calkowicie utknalem na etapie gdzie mamy juz dodany filtr znieksztalcajacy z nasza woda i mamy usunac efekt tej wody na gornej czesci obrazka przy
pomocy maski i pedzla , ni w diabla nie udalo mi sie odmalowac tego efektu z gornego kwiatka
rozwiazalem problem w inny sposob , skopiowalem kwiatka z oryginalu i nadpisalem nad tego pofalowanego ale to uniemozliwilo mi dalsza zabawe ze zblizeniem
kwiatkow do siebie
i zapomnialem , zostaje kwestia perspektywy tego odbicia , bo to moje jest na wprost i wyszlo malo ciekawie
pewnie trzeba by cos tam przesunac albo juz na etapie robienia rastra albo pozniej
bede wdzieczny za wskazowki
efekt koncowy ponizej , wiem ze wyszlo beznadziejnie ale to moje pierwsze godziny z szopem
Załącznik 53333
Ostatnio edytowane przez Centus ; 22.08.11 o 23:27