Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Kotlet Czarnego

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Szczerze przyznam, że też mnie intrygowało prawne rozwiązanie kwestii publikacji tych zdjęć rzez RC

T.
    Czy tylko Czarnego? czy rowniez wszystkich roznych fotek przedstawiajacych jakies osoby i pokazawane na forum??

Czy nie wystarczy jak Modelka Kasia swiatowej slawy Fotografowi Krzysiowi pod trzepakiem zapozuje a pozniej po klotni o lizaka proces wytoczyA jeszcze i Admin za wspoludzial klapsa dostanie.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 17.07.11 o 18:25

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Czy tylko Czarnego? czy rowniez wszystkich roznych fotek przedstawiajacych jakies osoby i pokazawane na forum??
    W tym przypadku jednak tylko RC Czasem ludzie wrzucają foty streetowe, luz.. wiadomo jak to z tym jest. Czasem modelek/modeli - zakładam wtedy, że kwestie prawne mają ustalone. Tu natomiast mamy do czynienia ze sporą wrzutą, wykonaną na zlecienie, z konkretnej imprezy.
    Nie wiem jak to fotografowie ślubni rozwiązują. W sumie ciakwa kwestia.
    Z mojej strony to nie jest atak na RC, raczej taka ciekawość co nam reguluje takie zastosowanie?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mam oczywiście zgodę młodych, ale zwróciliście mi uwagę na coś o czym nie pomyślałem. Czyli o gościach weselnych.

Zatem bardzo proszę któregoś miłego moda o usunięcie zdjęć z wygibasami gości weselnych.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    A pisalem,nie wstawiaj z hulanek,bo na salony moga zaczac zapraszac

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mouson Zobacz posta
    A ja tak zapytam czy umowę przed zdjęciami podpisałeś?

żeby Ci nie komplikować przemyśleń:
    http://wiadomosci.mediarun.pl/artyku...921,2,1,1.html

Jeśli nie masz w umowie zgody na rozpowszechnianie publiczne tych zdjęć to możesz mieć problem. To nie street a zamówienie, jest pewna różnica.
    Zeby Tobie rowniez nie komplikowac przemyslen, zacytuje tylko maly fragment rzeczonego artykulu:

"W odniesieniu do osób nie będących powszechnie znanymi, możliwość rozpowszechniania ich wizerunku bez wymaganej Ustawą zgody, ograniczona została tylko do sytuacji, gdy osoba, której wizerunek podlega rozpowszechnieniu, stanowi jedynie szczegół przedstawianej całości. Obowiązek uzyskania zgody takiej osoby w ww. sytuacji nie będzie istniał nawet wówczas, gdy daną osobę można będzie zidentyfikować. Z punktu widzenia Ustawy, istotna jest bowiem obiektywna ocena konkretnych okoliczności, nie zaś subiektywne odczucie osoby zainteresowanej. Jeżeli więc publikacja danego zdjęcia nie ma na celu rozpowszechniania wizerunku właśnie tej osoby, nie może się ona jedynie powoływać na fakt, iż można ją na nim rozpoznać."

Rafal focil wesele i mlodych- to , ze goscie sie zalapali nie ma znaczenia. Nadal, pomimo rozpoznawalnosci, sa tylko szczegolem, tlem imprezy - wesela i mlodych, ktorzy to sa glownymi bohaterami tegoz.
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 17.07.11 o 19:34

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Mam oczywiście zgodę młodych, ale zwróciliście mi uwagę na coś o czym nie pomyślałem. Czyli o gościach weselnych.

Zatem bardzo proszę któregoś miłego moda o usunięcie zdjęć z wygibasami gości weselnych.
    O, a ja się pod nosem śmiałem, że RC stary wyga na bank ma zgodę wszystkich gości, którą hurtowo uzyskał słownie po północy, co zarejestrowała kamera i z głowy A jednak nie...
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Rafal focil wesele i mlodych- to , ze goscie sie zalapali nie ma znaczenia. Nadal, pomimo rozpoznawalnosci, sa tylko szczegolem, tlem imprezy - wesela i mlodych, ktorzy to sa glownymi bohaterami tegoz.
    Oj, chyba nie wszystkie zdjęcia przedstawiają Młodych z gośćmi jako tło.
    Ostatnio edytowane przez Dar-i-jush ; 17.07.11 o 19:37

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    W takiej sytuacji lepiej rzeczywiście usunąć wygibasy, niż kusić los.
    There's no place like 127.0.0.1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Fajny "reportaż" ślubny, jedyna uwaga to MSZ zbyt dużo ujęć z pozycji "żaby", poza tym zupełnie fajnie...
    Ja też ostatnio byłem" zmuszony" do zrobienia kotleta, młodzi byli zadowoleni, ale fotek nie pokażę...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania