Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Folia ochronna do XZ-1

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Folia ochronna do XZ-1

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    hmmm ja jakoś nie mam problemu. nalepiłem na aparat, nalepiłem też na telefon... Działa. Ba! Naeet w poprzednim telefonie uratował mi ekran przed rozwaleniem - ekran pękł, ale się nei rozsypał i dotyk działa.
    Ok, dzięki za informację. Chodziło mi o to że ten klej na poliwęglanie lubi zostać na amen na wyświetlaczu. Ale jak piszesz, że jest dobrze to spróbuję.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Jej, ile to jeszcze będzie żył mit ''pilota w woreczku bąbelkowym''? Sto razy wcześniej zatnie się obiektyw albo to nieszczęsne kółko trybów na samym kraju niż cokolwiek strasznego stanie się z wyświetlaczem.
    To już nie czasy przekazywania aparatu wnukom, za trzy lata jeden po drugim będzie padać.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    hmmm ja jakoś nie mam problemu. nalepiłem na aparat, nalepiłem też na telefon... Działa. Ba! Naeet w poprzednim telefonie uratował mi ekran przed rozwaleniem - ekran pękł, ale się nei rozsypał i dotyk działa.
    Pytanie czy na prawdę uratował. Kolega z biurka obok ma niczym nie zabezpieczonego Galaxy Ace po którym przejechał samochodem, telefon leżał ekranem na kamolach. Ekran popękał ale działa tak jak u Ciebie z folią. Nic się nie rozlało, dotyk działa bez problemu.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Tak przy okazji.Nie znacie gdzies firmy co tanio zaworki do zapalniczek wstawia.Mam kilkanascie juz pustych,nie na kamien tylko na elektryke taka nowoczesna.Wyrzucic szkoda a po wstawieniu zaworka to i na prezent sie nada.Nie podrapane,nie zniszczone-byly we foli uzywane.

Jd
    Gość

Co do folii - jak miałem GF2 (tez ekran 3 calowy o proporcjach 3:2) to miałem naklejona folie poliwęglanową Forever . Można ja dociąc bardzo dokładnie bo na folii zabepieczajacej jest siatka pomocnicza do docinania.
    Co do zaworków do zapalniczek. Kiedyś można było to załatwic w kazdym punkcie usługowym , gdzie dorabiają klucze, ostrza noze itp itd. Jednak teraz w dobie kiedy jednorazówki sa w cenie ponizej 0,5 € to chyba nikt sie juz nie bawi w zaworki . Może sie mylę, musialbym sprawdzic , ale za oknem -14 stopni i nie chce sie wyłazic na dwór.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Co do folii - jak miałem GF2 (tez ekran 3 calowy o proporcjach 3:2) to miałem naklejona folie poliwęglanową Forever . Można ja dociąc bardzo dokładnie bo na folii zabepieczajacej jest siatka pomocnicza do docinania.
    Co do zaworków do zapalniczek. Kiedyś można było to załatwic w kazdym punkcie usługowym , gdzie dorabiają klucze, ostrza noze itp itd. Jednak teraz w dobie kiedy jednorazówki sa w cenie ponizej 0,5 € to chyba nikt sie juz nie bawi w zaworki . Może sie mylę, musialbym sprawdzic , ale za oknem -14 stopni i nie chce sie wyłazic na dwór.
    Nie musisz sprawdzać, sam to kiedyś robiłem. Interes zdechł, jak hurtownik przywiózł zaworki droższe od zapalniczki w sklepie
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Widzę że jeszcze nie wszyscy łapią niuanse poczucia humoru Mirka54
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Widzę że jeszcze nie wszyscy łapią niuanse poczucia humoru Mirka54
    Przez jego niuanse poczucia humoru dałem sie wciagnąć w nieprzyjemną dyskusję za która zarobiłem -1000. Przy tym -14 na dworze to pikus.

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Po co komu ochrona lcd? Po co zatyczka obiektywu i body? Bo co zaślepkana sanki lampy? Po co futerały, torby i plecaki na sprzęt.
    Wyśmiewanie wszystkiego i ironizowanie wcale nie jest oznaką zaj....ości, wręcz przeciwnie.

Ktoś kupił aparat za powiedzmy 4-5tys i ma święte prawo zadbać o to żeby zdjęcia oglądać na nieporysowanym wyświetlaczu.
    Klej po usuniętej folii łatwo usunąć taśmą samoprzylepną.

Folię można przykleić idealnie metodą na mokro.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Po co komu ochrona lcd? Po co zatyczka obiektywu i body? Bo co zaślepkana sanki lampy? Po co futerały, torby i plecaki na sprzęt.
    Wyśmiewanie wszystkiego i ironizowanie wcale nie jest oznaką zaj....ości, wręcz przeciwnie.

Ktoś kupił aparat za powiedzmy 4-5tys i ma święte prawo zadbać o to żeby zdjęcia oglądać na nieporysowanym wyświetlaczu.
    Jesli do mnie pijesz to raczej nie trafiony adres.Dlaczego?Ano dlatego,ze jesli ktos kupi puszke za 4-5 tys jak to piszesz,to szkiel do niej ma za nastepne 10-15tys napewno.On jednak npewnie sprzet szanuje i dba o niego.Mysle,ze jego szacunek i poszanowanie sprzetu nie polega na oklejaniu folia i ogladaniu na wyswietlaczu.
    Jednak jesli ktos kupil za 4-5 tys i jest to jego wydatek zycia to niech okleja,przeciera...bo pod trzepakiem sie taki sprzet rysuje,o rower obija.A nie daj..jak mlody i matka ryse zobaczy to dupe skroi i na tym kariera sie skonczy.
    Dlatego mm prosiaki nie maja haka do ciagania przyczepy z konmi,bo od tego maja hamera abo jakie inne X-bmw co za ciagnik robi.