Fotografuję opcja manualna mam problem lecz nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Jak chce np: przejść z ustawiania przysłony na ustawianie czasu to gaśnie wyświetlacz i nie można przejść z ustawiania jednego parametru na drugi.
Fotografuję opcja manualna mam problem lecz nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Jak chce np: przejść z ustawiania przysłony na ustawianie czasu to gaśnie wyświetlacz i nie można przejść z ustawiania jednego parametru na drugi.
Nie wiem jakiego olka masz ale na małym wyświetlaczu równiez powinna wychodzić zmiana z trybu A do S. A na całkowicie manualny możesz zmienić?
Mam Olympusa e520 pstrykam fotki opcja manual.Jak przycisnę na przycisk kompensacji ekspozycji żeby się przełączyć powiedzmy np: ustawiłem przysłonę i chce zmienić czas to nie idzie zmienić z przysłony na inny tryb ustawiania tylko ekran gaśnie.
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Nie o to mi chodzi bo to wiem,chodzi o przełączanie się miedzy ustawieniem przysłony, czasu itd nie idzie jak kliknę na przycisk przycisk kompensacji ekspozycji.Na pewno nie chodzi o ustawianie pokrętłem sterującym.
Zadałem to samo pytanie w innym temacie ale tam dopisałem czy trzeba zmienić firmware więc to nie jest dokładnie to same pytanie.
Ostatnio edytowane przez markopolo ; 6.07.11 o 21:33
Jeśli w końcu dobrze Cię zrozumiałem, to zobacz czy w wizjerze zauważysz zmianę czasu po wciśnięciu przycisku kompensacji ekspozycji i przekręceniu kółka.
A ekran Ci gaśnie, bo u mnie w e-3 można go wyłączyć i na nim nic nie widać. Może w 520-tce jest podobnie? Zajrzyj w wizjer tam też masz wartość przysłony i czasu.
W w trybach A/S nie przechodzi to samo jest w wizjerze.Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Może żeś cosik w menu po nawywijał i dlatego.
Nie mam instrukcji może mi ktoś poda jak przywrócić ustawienia fabryczne zobaczymy co to da.