Niezła zajafka. Chętnie bym kajaczkiem przez taką śluzę się przepłynąłDlatego z tej wrzuty śluzową fotę wybieram.
Niezła zajafka. Chętnie bym kajaczkiem przez taką śluzę się przepłynąłDlatego z tej wrzuty śluzową fotę wybieram.
No to masz jeszcze troszkę czasu by zaliczyć jeden z fajniejszych spływów. Śluzy są dwie a jednorazowa przeprawa kosztuje z tego co pamiętam 4,8zł. Do połowy października działają normalnie a potem jakoś do 16.00. W sieci można wyszukać dokładne informacje na ten temat. Jeśli mogę polecić termin to najlepiej połowa października będzie najbardziej urodziwa. Start w Maćkowej Rudzie i nocleg w leśniczówce w Głębokim Brodzie. Wczesnym rankiem pobudka i spływ do Mikaszówki![]()
Kilka przedpołudniowych strzałów ze spaceru po lesie Kabackim. Wszystko oczywiście szkiełko OM
1,2,3,4,5,6
Splywowe fotki swietne . Sluzowanie płatne jest ? Byłem 30 lat temu Na Czarnej Hanczy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Z co tego pamiętam to 4,80zl, ale moge się mylić. Płaciłem w biegu a pamięć ludzka jest zawodna
Na Czarnej Hańczy jako dziecko byłem wielokrotnie. Jeździłem też z bratem i kolegami na obozy wędkarskie na Jezioro Mikaszewo. Teraz z sentymentu często tam wracam. Ojca wożę z kuzynem do Bryzgla nad Wigrami, tam sobie chłopaki spiningują a ja kręcę się po okolicy![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
W ostatni weekend zaliczyliśmy kajakiem uroczą (i odkładaną od dłuższego czasu) Marózkę. Gdybym miał wybrać najpiękniejszą trasę kajakową to bez wątpienia ta się plasuje w pierwszej trójce. Rzeczka jest momentami wymagająca, ale okoliczna przyroda rekompensuje wszystkie utrudnienia
Wybraliśmy trudniejszą trasę z Mielna, przez Waplewo do Kurek. Jeśli komuś nie widzi się udręka szarpania kajaku po płyciznach to polecam 8km odcinek ze Swaderek na Jezioro Święte.
Dzień Pierwszy
1,2,3,4,5,6
Dzień drugi
7,8,9,10