14 cudne. A mógłbyś każde zdjęcie z osobna numerować? Bo tak sobie muszę liczyć![]()
gdzie są kajakiostatnia wrzuta spójna - dobrze się patrzy : )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Parę fotek z okolic Piazza del Duomo i Piazza della Signoria. Daję "mało", żeby było łatwiej liczyć
Rozeta jest oczywiście z katedry Santa Maria del Fiore. Dawid jest oczywiście tylko kopią, ale Herkules zabijający Kakusa jest jak najbardziej oryginalny. 19 daję na doczepkę. Wszystko zrobione OeMową 135mm
17,18,19
Troszkę zabawy z porannym światłem. Tym razem podpiąłem i mocno przymknąłem Zuiko OM 50mm f1.4
20,21,22,23
Ostatnio edytowane przez cissic ; 20.09.13 o 22:48
Różnej maści odbicia w różnych materiałach. Można powiedzieć "eksperymenty"
Wszystko z 50mm
24,25,26,27
Znowu troszkę światłocienia ze słonecznej Florencji. Trzeba tylko wstać wcześnie i się spieszyć bo wąskie uliczki szybko pochłaniają słońce a o 9.00 ludzi jest już cała masa. Powoduje to u mnie lekki dyskomfort "twórczy" bo każdy tu ma aparat a Chinczycy i Japończycy nie odpuszczają niczego co można uwiecznić. Zaraz za nimi pędzą Rosjanie z równie wielkim zacięciem i z rówinie wielką pasją. Chińczyków jest jednak taka ilość, że ciężko to opisać. Czuć jednak zmianę pokoleń i to chyba dobrze. Sporo ludzi mówi po angielsku i są otwarci jak na wschodnie standardy co jeszcze jakiś czas temu było nie do pomyślenia. Pozdrawiam
Ten sam obiektyw co ostatnio.
28,29,30
Jeszcze kilka typowych dla Florencji widoczków + kocur, który mnie troszkę zaskoczył i bardzo mi się spodobał. Nie mam go do czego podpiąć to wrzucam na doczepkę do dzisiejszej serii. Długie to oczywiście 135mm a kitek to 50mm.
31,32,33,34,35