I jeszcze kilka BW
I jeszcze kilka BW
A ja się cieszę że się jest od kogo uczyć się. Nice.
Kilka zdjęć z weekendowego spływu Bugiem na trasie Niemrów - Maćkowicze. Zanosiło się na deszcz, ale wszystko jakoś przeszło bokiem. Ogólnie rzeka mnie zaskoczyła swoją urodą. Nie był to może najpiękniejszy spływ jaki zaliczyłęm, ale spodziewałem się kompletnie czegoś innego. Polecam, choć napewno to nie jest Czarna Hańcza![]()
Spoko mgły.
Czapla trochę jak w biblijnym chodzeniu po wodzie- chyba najlepsza fota. Z drugiej strony człowiek z kamerami imponuje - ciekawe czy starczy mu zaparcia by zmontować siakiś fajny film.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Zobaczymy bo ostatnio też były kamery na pierwszym śniegu w Bieszczadach i materiał do tej pory leży w szufladzie
Pod czas pojawił się też pewien delikatny problem bo kamera była wyłączona wtedy gdy miała działać i odwrotnie, gdy miała odpoczywać kręciła wszystko jak leci. To może być naprawdę szalony film![]()
Przy weekendzie zrobiłem z kumplami kolejny spływ. Tym razem była to Jeziorka a trasa prowadziła z Zalesia Dolnego do Konstancina. Rzeczka jest wyjątkowo urokliwa, ale dość wymagająca i niestety zdarzają się śmieci. Okolice sporych miast rządzą się swoimi prawami a ludzie są jacy są. Zdjęcia 1,2,3,4 strzeliłem ZD 14-54mm, który niestety źle działa z moim E-3. Numery 5,6,7,8,9,10,11 to OM 50mm f1.4 a 12 i 13 zrobiłem OM 135mm f2.8, który średnio nadawał się na tak wąską rzekę. Ostatnie moje zdjęcia są troszkę monotematyczne, ale mało mam czasu i ruszam się spontanicznie tylko na rower lub kajak. Nie są to moje najlepsze kadry, ale wstępnie zainteresowanych zapraszam do rzucenia okiem.
Reasumując rzeczka jest świetna, blisko Warszawy, zdarzają się śmieci, ale nie zabijają uroku Jeziorki. Niestety rzeka płynie w dość zacienionym wąwozie i w ostrym słońcu nie jest wygodna do fotografowania. Chętnym proponuje zacząć spływ po 14.00. Słońce szybciej się położy i miejscami można liczyć na miłe światełko. Uważajcie tylko na konary w wodzie bo można się zmoczyć![]()
Ładnie "spływaliście"![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Kilka strzałów z testowanego właśnie OM 35mm f2.8. Mam kilka spostrzeżeń na temat szkiełka, ale na razie się wstrzymam z jednoznaczną oceną. 4 i 5 są bardzo podobne do siebie, ale jakoś nie mogłem się zdecydować które zdjęcie wrzucić
1,2,3,4,5