Jak ktoś jest zainteresowany krótką wideorelacją ze spływu, to zapraszam
Jak ktoś jest zainteresowany krótką wideorelacją ze spływu, to zapraszam
Fajna relacja !
Fajnie, że się podoba. Jak ktoś jest zainteresowany innymi moimi filmami z kajaków, to mam ich kilka. Każda z tych wypraw była świetna, ale jak jak ktoś szuka emocji, to Wel z tych rzek da Wam ich najwięcej. GwarantujęWieprza i Studnica, to super dzicz, zwłaszcza Studnica jest genialna. Jest tu trochę walki na drzewach, podobnie jak na Welu na Piekiełku, ale rzeki są delikatnie spokojniejsze i przerzucanie kajaka przez przeszkody częściej dopada człowieka. Dobrzyca i Rurzyca to przepiękne i dość spokojne rzeki. To raczej okolica do cieszenia oka. Zwłaszcza Rurzyca jest urocza, ale i Dobrzyca klepie zad. Piława też jest fajna, ale tamte fajniejsze
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Niestety, ale system uniemożliwia wrzucenia 3 filmów, więc będę musiał chwilkę odczekać
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
https://www.youtube.com/watch?v=uFf4NrtUcic
Znowu wracam do Was ze spływem. Tym razem był to ogólnie pojęty szlak Krutyni, choć lekko zmodyfikowany. Początkowo mieliśmy startować na Babancie, ale ilość wody w tym roku w rzekach jest wyjątkowo niska, więc zdecydowaliśmy się rozpocząć spływ na Tejsówce, która też była mega płytka. Zawsze unikałem tych okolic z oczywistych przyczyn, ale jesienią przez 4 dni spotkaliśmy tu dosłownie 5 kajaków. Oczywiście klasycznie spaliśmy pod namiotami. Ostatniego dnia kimnęliśmy się tylko w Brdzie w Ukcie by na "świeżo" wracać do domuNie lubię rankingów, ale początkowy odcinek wyprawy i Krutynia na wysokości Krutyńskiego Piecka bardzo mi się podobały. Ten pierwszy był przepiękny przyrodniczo, a drugi choć wijący się pomiędzy domami, to był bardzo uroczy. Smaczku dodają niewątpliwie zadbane gospodarstwa, tak dalekie od tego co czasem się widuje w mniej turystycznych okolicach. Finisz w Iznocie też był przyjemny, podobnie jak odcinek z jeziora Tejsewo do Babięt.
Dzień 1
Rzeka Tejsówka z jezioro Krawienko na jezioro Tejsewo, gdzie nas lekko zmoczył deszcz
848
849
850
851
852
853
854
Odcinek Babancką Strugą z jeziora Tejsowa do PTTK Babięty
855
856
Dzień 2
PTTK Babięta - Spychowo. W planach miał być Zgon, ale za mało czasu nam zostało. Niestety namioty po nocy schły nam dość wolno i wystartowaliśmy dopiero o 12:00. Na szczęście tego dnia było słońce, które z rana fajnie zaświeciło.
857
858
859
860
861
862
863
864
865
866
867
868
869
Masz oko, niektóre świetnie wypatrzone![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||