Testy "nowego" Zuiko OM 135mm f2.8. Stary troszkę się posypał i trafił do serwisu. Ten mi się w trafił w stanie prawie idealnym w naprawdę dobrej cenie. Po drobnym serwisie wygląda jak nówka sztuka
310,311,312,313
Przedostatni spływ tego roku. Tym razem poszła na warsztat Rawka z Samic do Bud Grabskich. Krótko, ale intensywnie. Pogoda też była nijaka
314,315,316,317
Na 316 podoba mi się poziom, z jakiego zrobiłeś zdjęcie - wygląda na to, że aparat ustawiony był dosyć nisko, zaraz nad taflą wody. Prywatnie sam jestem miłośnikiem spływów kajakowych, jednak mnie zawsze ciągnie w okolice Kaszub![]()
Strzał z kajaka. Staram się nie trzymać grata nad wodą. Zasadniczo staramy się pływać tak by nie trzeba było tracić wielu godzin na dojazd. Zaczynamy jednak pomalutku spoglądać łakomym okiem na północ bo większość sensownych rzek i rzeczek w okolicach Mazowsza już zaliczyliśmy. Na pierwszy strzał pójdą pewnie okolice Piły bo dość dobrze je znam - zwłaszcza okolice Płytnicy mi się marzą. Jeździłem tam jako dziecko na wakacje i pamiętam sporo fajnych rzek. Kaszuby oczywiście też bierzemy pod uwagę, ale też całe Pomorze i Lubuskie. Jest na szczęście gdzie jeździć. Rzeki muszą tylko spełniać pewne warunki bo z kolegami nie lubimy tłumów i nudy![]()
Jeszcze kilka strzałów z Rawki
318,319,320,321
Kilka mazurskich poranniaków
322,323,324
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Kolejne poranniaki
325,326,327,328
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.10.16 o 23:48
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 19.10.16 o 10:27 Powód: Puste linie out.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro