Zdjęcie Marty ma dwa defekty - pierwszy już opisywany to światło dające fatalne cienie na twarzy, drugi defekt jest związany z Martą - nie poprawione ślady po opalaniu się jej w bikini.
Pozdrawiam AP.
Zdjęcie Marty ma dwa defekty - pierwszy już opisywany to światło dające fatalne cienie na twarzy, drugi defekt jest związany z Martą - nie poprawione ślady po opalaniu się jej w bikini.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzieki za rady. Zdjęcie robione przy mocnym świetle slonecznym. Rozumiem, że doświetlenie lampą twarzy by pomogło?
Nie koniecznie musisz użyć lampy. Wystarczy najprostszy ekran. Efekt światła odbitego.
Olympus E-520, ZD 14-42, ZD 40-150, FL-36R, filtry itd
niestety widać "aberracje" po obróbce - prócz tego można by było lekko odszumić ; ] kwiaty najlepiej wychodzą na białym i czarnym - dobry pomysł leciutko gorsze wykonanie : )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Widziałem wcześniej w galerii. Bardzo ładne!
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
Slonecznik podoba sie![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Cień w słoneczniku dyskwalifikuje go u mnie.
zZz
zZz