zazdroszczę wiewióra bo poluje na takie zdjęcie ; ) a szczególnie z "orzeszkiem" w rękach - niby ograne, a jednak każdy by chciał takie coś w swoim dorobku mieć ; )
Pozdrawiam
zazdroszczę wiewióra bo poluje na takie zdjęcie ; ) a szczególnie z "orzeszkiem" w rękach - niby ograne, a jednak każdy by chciał takie coś w swoim dorobku mieć ; )
Pozdrawiam
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Z ostatniej wrzuty dla mnie wiewióra najlepsza.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
"palmy" fajnie w kadrze i kolorystycznie, na biedronce ostrości brakło, mz
Nie wierzę. Na której biedronce brakło ostrości?
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
palmy kaszubskie wyjątkowo malownicze - świetne. Biedronki cierpią bardziej niż na brak ostrości na brak jakości - może wina obróbki.
Pozdrawiam.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Ja bym upatrywał, że gorsza jakość na biedronkach to na skute użycia soczewki..., a może się mylę
71 bardzo się podoba, szkoda tylko, że w lewym dolnym rogu taki duży mleczyk
71-palmy kaszubskie ,fajna kolorystyka i kadr.
Czy biedronki robiłeś z ręki?
Convenienter naturae vivere
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
Ja też używam soczewek i przy moich zdjęciach makro mam wrażenie że moim zdjęciom brakuje ostrości albo że są poruszone.Próbowałem ze statywem i z użyciem pilota i niewiele to pomaga.Na tym Forum, bardziej doświadczeni koledzy odradzali mi soczeweki do makro i coraz bardziej przekonuję się do Ich opinii.
Na razie odpuszczam sobie makro aby się nie denerwować mizernymi efektami,kupię konwerter Raynox'a to wtedy spróbuję.
Pozdrawiam MCH
Convenienter naturae vivere