Strona 74 z 78 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 775

Wątek: M.Zuiko Digital 45mm 1.8

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Na kolacje niech je puszke tego i bedzie po miesiacu miala takie futerko. Tylko nie pozwol sie jej depilowac.
    Dobre
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Bardo dowcipne, łatwiej truć kota, niż nauczyc się robić zdjęcia...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar magbag
    Mieszka w
    drobny kawałek od Warszawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zaraz tam truć - gdyby Mirek Wiskasa zaproponował byłoby to namawianie do zbrodni na kocie, ale moonlight to całkiem porządna karma jest .
    Co do wywoływania to staram się szkolić - do zakupu pena nie pracowałam na rawach. Na dodatek kiedyś zajmowałam się obróbką zdjęć do katalogów kandydatek na misski. Miały być śliczne, bez skaz i w kolorkach, jak obraz TV w marketach. Przyznam, że to trochę skrzywiło moje obrabianie zdjęć. Jednak staram się pozbyć złych nawyków. Jutro lecę na tydzień w okolice Malagi. Po powrocie wreszcie wątek założę.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Alez ja nigdy nie mialem na mysli zeby tym karmic kota.

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Piękny kotek, mam trzy futra i Labusia, Sabunię (psy jakoś nie są tak popularne jak koty, wg moich obserwacji na 10 zdjęć kotów przypada 1 zdjęcie psa )
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PB140057_DxO.jpg
Wyświetleń:	194
Rozmiar:	628,6 KB
ID:	135543  
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bart_1985 Zobacz posta
    co zrobiło na mnie jeszcze większe wrażenie (ale to też zasługa aparatu ) to AF, do wyostrzenia wystarczyło...światło księżyca (!) aż zrobiłem paręnaście zdjęć aby się upewnić, tak za każdym razem było ostro, ogólnie praca AF jest dokonała, jeśli mam zielony kwadracik wiem, że zdjęcie będzie ostre (choć to też po części wynika ze specyfiki działania układu opartego na kontraście ).
    Może i do wyostrzenia wystarcza światło księżyca, ale... trwa to n-razy dłużej niż przy dobrych warunkach oświetleniowych.
    Z moich testów tego szkła na E-M1 wynika, że o sprawnym AF-ie w ciemniejszych warunkach należy zapomnieć. Owszem jak trafia to jest ostro, ale nim trafi to trochę pojeździ sobie i jeździ zdecydowanie wolniej.
    Jest to nawet logiczne, biorąc pod uwagę jak działa mechanizm ostrzenia po kontraście.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    To prawda, jak jest ciemniej, nawet pomieszczenie oświetlone słabszą żarówką trochę się namyśla, jak już trafia jest ostro. W dobrych warunkach jest (AF-S ) szybszy niż A35+50/1.8 w gorszych nieco lepiej faza z Sonego, bardzo ciemno, Sony się poddał, Olek po namyśle ok 2-3s wyostrzał.
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    To prawda, jak jest ciemniej, nawet pomieszczenie oświetlone słabszą żarówką trochę się namyśla, jak już trafia jest ostro. W dobrych warunkach jest (AF-S ) szybszy niż A35+50/1.8 w gorszych nieco lepiej faza z Sonego, bardzo ciemno, Sony się poddał, Olek po namyśle ok 2-3s wyostrzał.
    Tak. W dobrym świetle jest sprawnie i szybko. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.
    Co do ciemnych pomieszczeń.. testowałem ZD 50mm f/2 MACRO z dużego 43 (przez adapter MMF-3) i on się lepiej (na E-M1) spisywał w kwesti AF-u niż m.ZD 54mm. Szybciej i pewniej ostrzył. Choć też szału nie było.

Ta dioda doświetlająca też trochę pomaga (E-M1)

W każdym razie robiąc "studyjnie" (studio domowe na lampach systemowych), przy zaciemnionym studiu, dzieki temu doświetleniu na ZD 50 pracowało się dość przyjemnie, a m.ZD 45 trochę kaprysił, czy może raczej, ociagał się. (nawet z doświetleniem)

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Ide odebrac obiektyw, juz czeka na mnie w salonie, akurat przyszedł sms
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    (psy jakoś nie są tak popularne jak koty, wg moich obserwacji na 10 zdjęć kotów przypada 1 zdjęcie psa )
    Co poradzisz, koty są po prostu bardziej urocze
    Tak serio, to coś psiarze po prostu mniej się starają
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA