Ok..czekam na zdjęcie..mi by pasowało, bo mam 12mm do której tez chcę kupić polar.Nigdy nie używałem przejściówek więc sorry za pytanie..czy wpływają na "jakość" zdjęcia? Przy okazji, gdzie można kupić taką redukcje?
Ok..czekam na zdjęcie..mi by pasowało, bo mam 12mm do której tez chcę kupić polar.Nigdy nie używałem przejściówek więc sorry za pytanie..czy wpływają na "jakość" zdjęcia? Przy okazji, gdzie można kupić taką redukcje?
Ostatnio edytowane przez elfior ; 14.06.13 o 09:45
OM-D... Miałem...
Przejściówki nie maja żadnego wpływu w tym przypadku. Ja preferuje firmy Marumi . Nie za drogie a spełniają swoją rolę. Polar radzę kupić na obiektyw o większej średnicy filtra w tym przypadku 46 mm i do tego redukcje 37/46. Jeżeli jesteś zainteresowany to mam akurat jedno i drugie na zbyciu bo najmniejszy mój aktualny obiektyw ma średnicę 52 mm.
Jak byłbyś zainteresowany to zapraszam na PW.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja używam Marumi DHG, myślę że to dobre rozwiązanie w swojej cenie. Kupiłem 58mm + redukcje na mniejsze średnice. Używałem kiedyś najwyższe modele Haya i B+W, świetne ale drogie.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Mam prośbę; jeśli ktoś ma jakieś "macro" z tego szkła to prosiłbym o pokazanie, mam na myśli jakąś monetę czy coś podobnego.
pozdrawiam Krzysiek
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
A może być linijka? http://www.cameralabs.com/reviews/Ol...-8/macro.shtml
E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1
Ostatnio edytowane przez alnico ; 21.08.13 o 10:22
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
konwerter dedykowany też wiele nie zmienia
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."