Tzn. ISO zmieni, ale nie w szybkim menu, tylko trzeba wejść do głównego i tam grzebnąć. Ale to zajmuje kupę czasu.
A co do S30 - Beskid Mały i Beskid Niski - no jest okazja na fajne piwo![]()
Tzn. ISO zmieni, ale nie w szybkim menu, tylko trzeba wejść do głównego i tam grzebnąć. Ale to zajmuje kupę czasu.
A co do S30 - Beskid Mały i Beskid Niski - no jest okazja na fajne piwo![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Może najpierw trzeba ustawić małe ISO, a potem włączyć RC ?
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Jam mam nadzieję, że to całkiem realny scenariusz, ale takie 2.8-3.5 (rez-peak na 5.6) oczywiście naleśnik. To fajnie by się wpisało w dostępną dla wszystkich szklarnie Oly. Takie szerokie 17/2.8 za $250 max (plus OJ). Inne światło z automatu by zrobiło z tego drogiego ogóra a tak byłby niesamowicie travel light zestaw: 9/4; 17/2.8; 45/1.8 plus E-PM1. Piter ostatnio empirycznie zapodał: dwie stałki robią 90% zdjęć. I to jest właśnie 28-35mm i 80-90mm.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39623740
Zrób parę fotek niepozowanych (bo wszystkie takie są do pupy), w naturalnym środowisku czarodziejki
Spróbuj pokręcić się z aparatem, porób parę fotek, poudawaj podnietkę nowy szkiełkiem - uśpij czujność i zaatakuj na MFD
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
gietrzy,
rewelacyjna miarka na butlinie wiedzialem, ze gdzies takie daja
pozdrawiam serdecznie
Janek
Gdyby pojawił się naleśnik 9 mm f/4, jestem pierwszy w kolejce do zakupu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Takie szkło mogło by być. Potencjał jest jeszcze nie wyczerpany. Jak takie 17 ma "pyciuteńką" przednią soczewkę, a dwunastka o wiele większą, to Olek może jeszcze wykrzesać jakieś 1.4, trochę gorsze niż Leica ale na pewno w zasięgu... 9mm f/4 pewnie by miało soczewkę jeszcze mniejszą niż 17mmWidać fizyka stoi po ich stronie
![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Olek to musi zacząć sprzedawać coś mini mini jako super fajny kit do PM1, pomijam, że musi też zacząć zarabiać. Średnie 2.8 (z super 5.6) za dwie i pół $tówki byłoby super a i jeszcze jedno: muszą to zrobić wg. recepty 14/2.5: korygować softem nie soczewkami (12/2) bo musi być spełniony warunek ceny, światła i rozmiaru - "my też mamy mały (drugi) pancake". System w zasadzie już jest bardzo dojrzały, w zasadzie jeszcze szkło dla Janka i można skupić się na niszowcach (9/4, 70/2, 100/2.8 macro, etc.)
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
ja poproszę jeszcze zoomik klasy 14-54.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra