www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Za mało za nerki teraz dają, żeby sobie za to Leicę sprawić![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ostatnio edytowane przez apz ; 19.10.11 o 23:53
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Faktem jest że gietrzy bardzo się "starał" abym je kupił
Był tylko jeden moment kiedy AF się zawahał - wejście na chór - było całkowicie ciemne, dochodził tylko brzask zza drzwi. Powtórka i chwycił.
<marzenie> 9 mm z takim światłem </marzenie> i też oddaję nerkę
Na zewnątrz, przy krajobrazach przy niskiej przesłonie - niestety brakowało 4000. Więc kłania się jednak zakup filtra szarego. Może to przy krajobrazie samym nie wyjdzie, bo jednak warto dać 5,6
Gdybym chciał jednak zrobić zdjęcie "czarownicy" - tfu czarodziejkina płytkiej głębi - to tu już ból
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Obawiam się , że z bliska - to i tak ją zdeformujesz, z daleka nie wyseparujesz zgodnie z bieżącą modą , lepiej od razu użyć 20 lub 45 mm, a 25/1,4 nie wspominając nawet. Jeśli zrobisz nim portret, a nie streeta to i tak bez wizyty u chirurga szczękowego lub laryngologa - potem może się nie obejść.
Co nie zmienia faktu, że szkiełko świetne jest i basta. Mam nadzieję , że w okolicach nowego roku zagości u mnie na stałe. potem będę musiał wybrać sobie body uwzględniając wszystkie moje zastosowania.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@ apz - co do body - jak wiesz, mam E-PL3. Wczoraj w domku zauważyłem pewną niedogodność. Otóż ustawiłem tryb RC, uruchomiłem Metza - no fajnie błyska. Patrzę a tu ISO 800. Przy lampie aż tak duże nie musi być - a tu nijak nie można zmienić, menu zablokowane przez ustawienia RC. Wyłazi brak klawisza ISO na obudowie który jest w mojej E-30.
Co do wiedżmywłaśnie dlatego nie chcę żonie robić portretów z bliska tym szkłem bo przerysowania zabiją zdjęcie (stąd wiedźma, czarownica, pewnie Pinokio
)
Ale S30 od dużego systemu ładnie się sprawdza i ma światło 1,4 Jeszcze lepsze jest S30 + EC-20
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnio edytowane przez apz ; 20.10.11 o 08:58