I sobie maleństwo kupiłem. Szukałem jakiegoś zaawansowanego kompaktu, a tu w sklepie specjalna oferta na olka 189,97
Ani się pięć sekund nie zastanawiałem. Jak na razie wywarł na mnie duuże wrażenie- wykonanie plus prostota obsługi. Dla mojej żony będzie jak znalazł. Teraz poluję na naleśnika 20/1.7. Po południu wezmę aparat w obroty i zobaczę co potrafi.
Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Chyba chodzi o ten sklep:
http://www.currys.ie/aspx/Homepage.aspx
Często mają dobre okazje na Olka i niekiedy na podstawowe szkła Panasonica i Canona. 180 euro za E-PM1 z kitem to b.dobra cena, jest chyba jeszcze E-PL3 za 240?-260?euro (i to nowe aparaty a nie powystawowe).
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Miałem E-PM1 a teraz E-PM2 i od razu na co zwróciłem uwagę to, starszy korpus jest lepiej wykonany. W E-PM2 rzucają się w oczy niedociągnięcia w składaniu obudowy. Natomiast panel dotykowy i dodatkowe przyciski bardzo ułatwiają obsługę w nowszym aparacie.
Od kilu dni w moim E-PM1 cały czas podczas kadrowania i ustawiania ostrości miga na pomarańczowo ikona stabilizacji obrazu (nawet przy krótkich czasach migawki). Czy ktoś wie, co może być przyczyną? Wydaje mi się też, że chyba zmienił się dźwięk aparaty przy włączaniu. Może macie jakieś sugestie - poza wizytą w serwisie?
E-PM1 + ZD 14-42 mm + ZD 40-150mm + SIGMA 30mm ... i na razie tyle.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro