Parę mini fotek ze studia
http://www.behance.net/gallery/The-J...LYMPUS/3432743
Parę mini fotek ze studia
http://www.behance.net/gallery/The-J...LYMPUS/3432743
Miałem okazję pobawić się dzisiaj przez kilka minut tym maluchem i spodobał mi się. Z kitem 14-42 jest niewiele większy od kompakta, autofokus jest b.szybki i dobrze radzi sobie nawet w słabszym świetle. Minusem dla mnie jest brak wbudowanej lampy w takim aparacie i brak ważniejszych przycisków funkcyjnych na body ale menu jest dobre i nie miałem problemu z szybką zmianą ważniejszych ustawień.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem E-PM1.
Ostatnio podczas otwierania plików RAW zauważyłem na prawej krawędzi "cienkie, kolorowe paseczki (niebieski, czarny, pomarańczowy)".
Czy ktoś wie skąd się wzięły.
Dodam, że zdjęcia zapisuję jako JPEG+RAW i na JPEG-ach nie ma tego problemu.
RAW-y otwieram Paint Shopem Pro X3.
Mam od razu lecieć do serwisu, czy po prostu przyzwyczaić się do nich i je polubić?![]()
E-PM1 + ZD 14-42 mm + ZD 40-150mm + SIGMA 30mm ... i na razie tyle.
Spokojnie - też tak miałem. To kwestia wywoływarki RAW-ów. Zmień na inną.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki - uspokoiłeś mnie.
Ciekawe tylko, że przy Raw-ach z E-510 w tym samym programie nie miałem takich przygód.
E-PM1 + ZD 14-42 mm + ZD 40-150mm + SIGMA 30mm ... i na razie tyle.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dziwię się, że tak mało na forum jest o tym maleństwie. Zwłaszcza, że aparat kosztuje teraz naprawdę śmieszne pieniądze. Kupiłem sobie w połowie lutego i bardzo mi to maleństwo przypadło do gustu. Bardziej niż e-pl3. Może dlatego, że jak na swoją cenę możliwości ma fantastyczne. To jest idealny aparat na imprezę, wycieczkę, wszędzie tam, gdzie strach brać droższy sprzęt, a potrzebujemy przyzwoite zdjęcia do albumu. Co do menu, idzie się do tego przyzwyczaić, ja używam praktycznie tylko trybów A i M, oraz trybu filmowego, więc nie mam potrzeby przełączania pomiędzy trybami. Jest kilka upierdliwych rzeczy w menu, ale można mu to wybaczyć.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Teraz chyba lepiej wybrać E-PM2 który jednak ma lepszą matrycę.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Popularność E-pm1 jest znikoma prawdopodobnie zbyt bliską relacją cenową do E-PL3. Różnica między tymi modelami to ok 150-170zł w zamian za lepszą ergonomię oraz uchylny ekran. W przypadku najnowszych modeli jest to 500zł, a w dodatku ergonomia E-PM2 jest znacznie mniej "upośledzona" od droższego brata.
Nie mniej jednak masz rację - e-pm1 za ok 1100-1200zł w kicie to naprawdę świetna propozycja.
e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).