Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 93 z 93

Wątek: Olympus E-PM1

Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Odp: Olympus E-PM1

No i nabyłem EPM1. Jako, że jestem przewrażliwiony i podejrzliwy ze swej natury -od razu wypatrzyłem w swoim egzemplarzu pewną przypadłość: otóż w pewnych sytuacjach ekran wyświetla w swoim centrum ciemniejszą plamę. Dzieje się to w czasie podglądu na żywo i potem w czasie przeglądania zdjęć (widać ją najlepiej na jasnej lub ciemnej partii obrazu). Wielkość plamy jest niezmienna -niezależnie od powiększenia oglądanego obrazu-więc defekt matrycy raczej odpada. Zgrane zdjęcia nie mają oczywiście owej plamy. Po za tym podczas przeglądania menu jej nie widać. Najlepiej przedstawię to na zdjęciach:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_01172.JPG
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	147,2 KB
ID:	120297Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	epm 12.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	79,5 KB
ID:	120298
    Czy to jest normalne? I jeszcze jedno czy normą jest, że aparat ze sklepu ma ponad dwieście klapnięć na liczniku?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Co do plamy, to oczywiście nie ma tam naklejonej żadnej folii na ekranie?

W kwestii licznika, to większość aparatów ma od kilkadziesięciu do kilkuset zdjęć na liczniku od nowości. Są testowane na etapie produkcji.

Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Folia zdjęta, nie jest to kwestia przebarwienia tworzywa wyświetlacza -zresztą pisałem, że nie zawsze widać tę plamę...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów