Patrząc na filmik to AF jest kozacki. Największą bolączkę olkowych mikrusów usunięta.
Patrząc na filmik to AF jest kozacki. Największą bolączkę olkowych mikrusów usunięta.
Test video, proponuję oglądać na 720p
__________________________________________________ _____
Pierwsze spojrzenie CNET
__________________________________________________ ______
Zabawy z ekspozycją, Zapis na kartę pamięci ~ 1.7 sek
__________________________________________________ ______
Wogóle to AF jest tak szybki, bo ma 3x więcej stref pomiaru niż poprzednicy.
Ostatnio edytowane przez merti ; 30.06.11 o 23:10
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Zaraz, zaraz. Po 19,00 dostaje (pewnie jak wszyscy) mail: Nowy PEN. Zaglądam na forum. Jest po 23,00 i nikt nie narzeka? Czy ja aby nie pomyliłem forum? Chyba wojana będzie, albo koniec świata?
XZ-2|D800E|moje 500px
A na tym filmie słychać jak szybki jest AF na krótki i tele zoom-kita
http://www.youtube.com/watch?feature...sxmdfZI#t=340s
@Karampuk
Wojny na razie nie będzie dopóki nie poznamy prawdziwych RAWówA tak wogóle to ciekawie Olek promuje swoje zestawy: na pierwszym miejscu, w pudełku, jest body + 14-150mm
![]()
Ostatnio edytowane przez merti ; 30.06.11 o 23:28
From The Earth
Dlaczego szok. To fajny lensik, poza tym muszą zarobić, żeby za rok mi podać nowego SHG
BTW. Oglądałem wywiad z Oly.uk i kolo nie ma dobrych wieści:
- P3 na początku sierpnia
- PL3 we wrześniu...
- PM1 na jesieni...
ale to tak tylko piszę FYI, bo ja czekam tylko na szkiełka.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jeśli jest taki roadmap wydawania puszek to żeby się nie okazało ze każda kolejna będzie miała poprawione "bugi" poprzedniej. I jeszcze czegoś nie potrafię znaleźć albo nie ma. Czy Olek dalej nie potrafi robić zdjęć w HD i na wyższych rozdziałkach formatu 16:9?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
PS. Już znalazłem i jest wsparcie dla 16:9. Z innej beczki to ekrany: E-P3 ma 610kpix 3:2, a pozostałe 460kpix 16:9E-P3 ma poziomicę
A to może przeważyć szale na E-P3 dla kogoś komu to jest potrzebna: Histogram na żywo tylko w E-P3.
Ostatnio edytowane przez merti ; 1.07.11 o 00:03 Powód: Automatyczne scalenie postów
From The Earth
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Z innych różnic które znalazłem to waga odpowiednio: 321g / 265 g dla PL3 i 216 g dla Mini. Dla filmowców ważną informacją może być to, że wszystkie maja AVCHD 17Mbps ale tylko E-P3 ma 20Mbps. E-P3 ma Czas synchronizacji dla błysku 1/180 sek, pozostałe 1/160 sek ale wszystkie, co ważne, oferują wyzwalane oraz sterowane błyskiem wbudowanej lampy. Najwięcej filtrów artystycznych ma E-P3, każdy następny ma ich mniej, choć Mini ma ucięte odmiany ich to ma tyle samo co PL3. Programy tematyczne wszyscy mają po równo ale E-P3 ma jeden więcej - konwerter szerokokątny...
Dobra, ida spać bo już nie widzę na oczy po kilku piwach i śnić o nowym PENie jak tu na niego uzbierać![]()
Ostatnio edytowane przez merti ; 1.07.11 o 00:37
From The Earth
Teraz już można poważnie myśleć o wejściu w mikrusy.