Strona 37 z 42 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 418

Wątek: Olympus PEN E-P3

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P3

Może i jest. Mi na razie wystarcza EP-3. Z czasem być może dam go córce, a sobie sprawię nowego mikrusa, ale to jeszcze za czas jakiś
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Ja też jestem bardzo zadowolona z niego.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez klikacz Zobacz posta
    Ja też jestem bardzo zadowolona z niego.
    Witam !

Postep techniczny dotyka takze fotografa a media trabia od czasu do czasu, ze sa lepsze i nowsze konstrukcje.
    Mowi sie najczesciej o nowych rozwiazaniach a to co bylo jakis czas temu stopniowo odchodzi do lamusa co
    nie oznacza ze starszym aparatem nie wykona sie dobrych zdjec

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Postep techniczny dotyka takze fotografa a media trabia od czasu do czasu, ze sa lepsze i nowsze konstrukcje.
    Mowi sie najczesciej o nowych rozwiazaniach a to co bylo jakis czas temu stopniowo odchodzi do lamusa co
    nie oznacza ze starszym aparatem nie wykona sie dobrych zdjec

Pozdrawiam
    W 100% się zgadzam!
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Tym bardziej, że te starsze aparaty były kiedyś nowościami, które rozkładały poprzedników na łopatki. Za 3-4 lata wyjdą nowe zabawki i każdy będzie mówił, jaka ta matryca w E-M5, E-PL5 i E-PM2 badziewna w stosunku do np. E-M7
    Ostatnio edytowane przez szafir51 ; 1.03.13 o 15:06

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Tak sobie myślę, że większość ludzi i tak będzie robić takie same zdjęcia pomimo nowego sprzętu

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

nie ma co rozpoczynać "wojny: technologicznej, podstawa to poznać swój "sprzęt" i nauczyć się wykorzystywać jego wady i zalety inaczej pozostanie nam tylko "kompleks technologiczny", który bardzo szybko się przerodzi w "onanizm sprzętowy" co kończy się całkowitym zaprzestaniem robienia zdjęć, a tylko ślęczeniem nad testami
    wielosystemowy

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Tym bardziej, że te starsze aparaty były kiedyś nowościami, które rozkładały poprzedników na łopatki. Za 3-4 lata wyjdą nowe zabawki i każdy będzie mówił, jaka ta matryca w E-M5, E-PL5 i E-PM2 badziewna w stosunku do np. E-M7
    No niezupełnie. Z chwilą, gdy dynamika matryc zrówna się z tym, co widzi oko (w sensie niegenerowania paprochów w cieniach), dalsze drążenie dynamiki przestanie mieć sens w codziennych zastosowaniach. W audio mieliśmy tak kilka dobrych lat temu. Niby 24 bity to lepiej od 16, ale nie upowszechnił się ten standard, ponieważ nie słychać różnicy (mowa o medium odtwórczym u konsumenta końcowego).
    Pewne technologie osiągają kres praktyczny i dalsze próby sprzedaży nowego, lepszego kończą w niszach.

Awatar pire
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ja jestem generalnie mega zadowolony z E-P3, jeśli miałbym znaleźć minusy to nie tyle brakuje mi nowszej matrycy i nowych fajerwerków, co brakuje mi matrycy większej. Być może następny korpus to będzie już raczej coś z matrycą cropową w rodzaju Fuji.
    Czasem brakuje też wizjera, ale to był świadomy wybór, coś za coś.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pire Zobacz posta
    Ja jestem generalnie mega zadowolony z E-P3, jeśli miałbym znaleźć minusy to nie tyle brakuje mi nowszej matrycy i nowych fajerwerków, co brakuje mi matrycy większej. Być może następny korpus to będzie już raczej coś z matrycą cropową w rodzaju Fuji.
    Czasem brakuje też wizjera, ale to był świadomy wybór, coś za coś.
    Obawiam się że nie

Być może upowszechni się MiltiAspect, ale to też wątpliwe bo nawet Panasonic od tego odszedł...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów