Ostatnio edytowane przez apz ; 14.07.11 o 09:19
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
W ocenie liczy się całokształt:
- matryca (a w niej szumy, na każdym iso, dynamika, odwzorowanie kolorów...)
- obróbka w aparacie
- rozdzielczość układu matryca-obiektyw
- funkcjonalność body (lampa, wizjer, guzikologia, szybkość-trafność AF ...)
- dostępność obiektywów
- cena
itp.
W jednym temacie jest się liderem, w innym outsiderem, ale samą matrycą (patrz DxO) zdjęć nie zrobisz. Gdyby tak było, to wszyscy użytkownicy aps-c dslr powinni mieć Pentaxa, a lessmirrorowcy powinni mieć NEX'a ...
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 14.07.11 o 10:43
Trochę E-P3 sampli z innej strony kuli
- uwaga w linku poniżej brak arcydzieł a co po niektóre pstryki niekoniecznie odzwierciedlają regułę złotego podziału, etc...-
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38894939
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale z tego, co widzę, to nawet w jpegu się nic nie poprawiło. Jest tylko mocniejsze odszumianie, które może wpływać na mierzony DR, bo ten w pomiarach jest uzależniony od stosunku sygnału do szumu. To zwyczajna ściema.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dajcie już spokój - mikro43 to nowa generacja kompaktów. To, o co chodzi w E-P3 dobitnie podsumowuje AN TRAN
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38896031
Ostatnie zdanie dedykował chyba epicure![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.