Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 141

Wątek: Pentax Q

Awatar Benek
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Cała reszta jest zagadką. Obawiam się, że wszystko rozbije się o ceny szkieł. 8,5/1,9 to ekwiwalent 49/11. Ciemny zoomik
    Coś z matematyką nie tak u ciebie. Światło f1.9 to f1.9. Chyba, że chodzi ci o ekwiwalent głębi ostrości. Ale kto zastanawia się nad GO w kompaktach?!

2.8-4 to ciemny zomik? Ilu z nas ma jaśniejszy w swojej szklarni?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria
    Dyskusja bez sensu, my nie kupimy, kupi go 3mln skosnych ludkow, aparat okaze sie sukcesem sprzedazy w Japonii, a reszta rynku ich ryra i to w dodatku setka...

Japonce sa znane z roznych popierdolek i mysla deko inaczej niz wszechwielmozni tego swiata czyli Polaki.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
    Ale kto zastanawia się nad GO w kompaktach?!

A kto w "kompaktach" zastanawia się nad zmianą obiektywów i noszeniem ich po kieszeniach? Zwłaszcza, że są już w kompaktach jaśniejsze i uniwersalne obiektywy. W dodatku "chowające się" praktycznie w aparacie.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 25.06.11 o 19:03

Awatar Benek
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    A kto w "kompaktach" zastanawia się nad zmianą obiektywów i noszeniem ich po kieszeniach?
    Ludzie, którzy przywykli do zmieniania obiektywów, czyli ludzie, którzy mają już lustrzanki. A przecież do tej grupy adresowany jest Pentax Q, nie do cioci Marysi, która chce zrobić wnusiowi zdjęcie.

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Zwłaszcza, że są już w kompaktach jaśniejsze i uniwersalne obiektywy. W dodatku "chowające się" praktycznie w aparacie.
    Już pisałem - nie chce mi się wierzyć, że zoom na ekw. 28 mm da taki sam obrazek jak stałka 28 mm. Chodzi mi zwłaszcza o winietowanie i rozdzielczość na krawędzi obrazu.

A po co mi uniwersalny obiektyw w bezlusterkowcu. W swojej szklarni mam praktyczne same stałki. Pentaksa Q kupiłbym dla jednej-dwóch stałek i styknie. Bezlusterkowce z czymś innym niż naleśnik stają się własną parodią. Cała filozofia bezlusterkowców (małe rozmiary + dobra jakość) traci w takim wypadku sens. Wystarczy popatrzeć na NEX-y z podczepionym kitem.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	nex3_kit.jpg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	46,3 KB
ID:	50028  

Awatar Benek
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Dyskusja bez sensu, my nie kupimy, kupi go 3mln skosnych ludkow, aparat okaze sie sukcesem sprzedazy w Japonii, a reszta rynku ich ryra i to w dodatku setka...

Japonce sa znane z roznych popierdolek i mysla deko inaczej niz wszechwielmozni tego swiata czyli Polaki.

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    To samo pisano u nas, kiedy startowały bezlusterkowce. Że to się poza Japonią nie sprzeda, że to, że tamto. A teraz Penów, LUMIX-ów, NEXów, NX-ów jak psów... I to nie tylko w Japonii...

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Benek widzę, że podoba Ci się ten P-Q. Jeżeli będzie kiedyś w Polsce to może sobie go kupisz. Podejrzewam również, że będziesz zadowolony jak diabli. Dla mnie pozostaje to dziwadło na resorach. I nie mam zamiaru Cię przekonywać. Nie chce mi się. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria
    To samo pisano u nas, kiedy startowały bezlusterkowce. Że to się poza Japonią nie sprzeda, że to, że tamto. A teraz Penów, LUMIX-ów, NEXów, NX-ów jak psów... I to nie tylko w Japonii...
    Bylem jednym z pierwszych, ktorzy forsowali system mikro w PL, niestety toto od Pentaxa po prostu wg mnie nie rokuje i nie widze zadnych korzysci plynacych z tego toto dla siebie, przeciwnie bylo dla mikro wtedy, ba mam nadzieje, ze w perspektywie gora 2och lat doczekamy sie mikro, ktore bez wstydu pozjada wszystkie semi pro dslr, choc pewnie beda nadal produkowane...

Podoba CI sie Pentax, kupisz, spoko twoja sprawa, tak samo jak zapalencow od X100 czy M9, kazdemu wg potrzeb, zas w PL nie wroze sukcesu rynkowego, nie te realia, nie te zarobki, nie ten target.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Ja mam, 24-90mm/2.0-3.3 (przy dwa razy większej matrycy i dwa razy mniejszej cenie)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jeśli ktoś się zlituje i zrobi obudowę UW z porządnym portem kopułowym to ten aparat z FE może być ciekawą propozycją.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Ja mam, 24-90mm/2.0-3.3 (przy dwa razy większej matrycy i dwa razy mniejszej cenie)
    Ja w swoim kompakcie ma zooma 2.0-2.8.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.