generalnie wszystko z daleka wydaje się łatwiejsze...dotąd omijałam statyw z daleka ale właśnie zaczęłam się z tym sprzętem oswajać, bo jednak trudno liczyć na to, że światło będzie sprzyjać...
a ile cierpliwości trzeba mieć przy czekaniu aż wiaterek się uspokoi...
o właśnie i tu cierpliwość potrzebna jak nic... taka fotografia zbliżeniowa to niezły trening charakteru
zawsze będzie mi miło cię tu widzieć..
Ostatnimi czasy miałam okazję przebywać w miejscu z ogrodem i trochę napstrykałam kwiatków... ponieważ już są to się nimi z Wami podzielę...po wczorajszych uwagach niektóre wydają mi się niedopracowane ale może dostrzeżcie w nich jeszcze inne wady ... brak mi obiektywizmu..
![]()
Czy zdjęcia ze statywu? 1/13 to trochę długo.
Wygląda jakbyś wszystko chciała nieostro.
Saboor wrzucił kwiatki - jest od kogo się uczyć.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Szkoda, że są nieostre, bo kadry mi się podobają. Na początku bardzo ciężko trafić z ostrością nawet jeśli inne rodzaje fotografii świetnie wychodzą. Czekam na kolejne próby i życzę powodzenia![]()
Może problem tkwi w aparacie (obiektywie),
może w obróbce, a może tak ma być ?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Szkoda, że wielcy tego świata nie chcą tu zajrzeć.
Ostatnio edytowane przez jurec ; 22.06.11 o 20:44 Powód: Automatyczne scalenie postów
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
to tak na szybko http://dl.dropbox.com/u/6459827/6_flower6s.gif
http://dl.dropbox.com/u/6459827/5_flower4s.gif porównanie moje Twoje. Wyostrzanie delikatne i tyle![]()
Ostatnio edytowane przez taztaz ; 22.06.11 o 21:10
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
szczerze... to bałam się takiej obróbki... myślałam, że tak przesadzę, ale widzę, że to dobrze wygląda... problem z łapaniem ostrości na pewno jeszcze mam... to były jedne z pierwszych takich zdjęć, robię w rawie ale bałam się przeostrzenia... cóż. trzeba będzie odważniej i zobaczymy co z tego wyjdzie... dzięki taztaz....![]()
kombinuj pytaj, a na pewno znajdzie się ktoś do pomocy![]()
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
a jak ta wersja Wam się widzi?... lepiej czy wciąż zbyt mało ostra?
MZ za dużo nasycenia zlewa się w jedną plamę czerwoną.