Witam was.
Przede wszystkim cieszę się, że mogłem dołączyć do waszej społeczności.
I od razu na wstępie mam do was pytanie i liczę na pomoc. Mianowicie :
Fotografią interesuje się czysto amatorsko. Już przez ok 5 lat korzystam z kompatku Olympus CAMEDIA C-360, na którego w 2006r wydałem nie małe pieniądze![]()
I nie powiem... korzystało i nadal korzysta mi się dobrze, jednakże przyszedł czas na coś lepszego, coś co pozwoli mi na robienie lepszych jakościowo zdjęć i przy okazji umili użytkowanie.
Co mnie interesuje : I tu właśnie mam problem.
Interesuje mnie jakaś dobra Hybryda. Nie chce ładować się w lustrzankę, ponieważ chyba jeszcze brakuje mi trochę umiejętności, więc celuję w poziom wyżej czyli hybryda. Coś co z jednej strony w dalszym ciągu będzie "zautomatyzowane" a z drugiej pozwoli mi na "manualną" konfigurację i testowanie swoich umiejętności.
Aha... jak mówiłem budżet mam mało elastyczny więc szukam czegoś w kategorii jakość/cena co by robiło po prostu lepsze fotki niż stary C-360.
Pomożecie ?
Ps.
1. fotografuję głównie krajobrazy ( góry, stoki, spływy etc.. ) i dość często ludzi na tle tychże krajobrazów. ( duże nasłonecznienie )
2. zależy mi szczególnie na dobrym obiektywie, bajery typu GPS i multum definiowanych trybów mnie nie kręci.