Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: artyzm w artyzmie LOL

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

artyzm w artyzmie LOL

mini wstep
    dzis poraz piewszy chcialem zrobic z pare fotek HDRa no i nie ukrywam ze w sumie chcialem zrobic to hurtem i z automatu (a nie mam o tym pojecia i tylko podziwiam tutaj wyjadaczy jak tworza swoje foteczki).
    Najbardziej lamersko i przyjaznie wygladala wtyczka do PSa Photomatix Tone Mapping - no bo byl podglada na zywca. Niestety nie moglem nic zrobic to byly ograniczenia co do wielkosci no i jakies watermarki.
    Odpalilem Photomatix Pro i bez namyslu chcialem cos spłodzić no i wyszlo mi cos takiego (patrz zalacznik).

P.S.
    czy w tym programie jest gdzies podgląd - bo chcialbym zobaczyc co wyjdzie no i czasami zmiejszyc efek.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mi się bardzo podoba. Zieleń bardzo ładnie koresponduje z surowym wnętrzem i daje wielce niepowtarzalny klimat retro. Na Twoim miejscu Jeronimo nie zdradzałbym jednak technicznych aspektów powstania tego zdjęcia

Tak na marginesie, to funkcja nakładania klatek na siebie w aparacie to niegłupia opcja. Wiem że można uruchomić psa ale ja wolałbym jak w zenicie.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Ja sie na tym nie znam, Photomatix zniechecil mnie, gdy odpalilem jeszcze na starym kompie. Poza tym, i tak hdrow nie robie (portret hdr, dobre by to bylo ), wiec odpuscilem.
    Za to Twoj obrazek jest... no... swietny jest, daje do myslenia
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: artyzm w artyzmie LOL

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    mini wstep
    dzis poraz piewszy chcialem zrobic z pare fotek HDRa no i nie ukrywam ze w sumie chcialem zrobic to hurtem i z automatu (a nie mam o tym pojecia i tylko podziwiam tutaj wyjadaczy jak tworza swoje foteczki).
    Najbardziej lamersko i przyjaznie wygladala wtyczka do PSa Photomatix Tone Mapping - no bo byl podglada na zywca. Niestety nie moglem nic zrobic to byly ograniczenia co do wielkosci no i jakies watermarki.
    Odpalilem Photomatix Pro i bez namyslu chcialem cos spłodzić no i wyszlo mi cos takiego (patrz zalacznik).

P.S.
    czy w tym programie jest gdzies podgląd - bo chcialbym zobaczyc co wyjdzie no i czasami zmiejszyc efek.
    jest: to zależy czy czy siekasz HDR-a z JPG, czy z Rawa czy z 3 Rawów:
    z jednego rawa - podgląd sie robi dając Automate/ Single File Conwersion a następnie jak utworzy plik HDR wczytujemy go ponownie z podglądem poprzez HDR/Large File processing i dajac Preview :] Z 3 lub wiecej Rawów tą samą scenę z różną ekspozycją nie trzeba tłumaczyć. U Ciebie widać jedną scene ale różnie skadrowaną z tąd może ten zamęt. W Photomatixie ciężko wyrównać poszczególne kadry wg. siebie - dlatego najlepiej z porządnego statywu siekać 3 lub wiecej klatek z odpowiednim skokiem. pozdrawiam

PS. zarzuć orginałem jak możesz, chcesz i nie chce ci się bawić. Zobaczymy co z tego wyjdzie. pzdr
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    nie zdradzałbym jednak technicznych aspektów powstania tego zdjęcia
    i tam :P fotka powstala chyba z 5 ORFow

pozniej moze wrzuce jeszcze troche HDRkow...

/EDIT
    dziekan jutro sprawdze co i jak... no i wrzuce pare oryginalnych (skladowych tego zdjecia) HDRow :>
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wyglada jak fabryka marihuany w Kolumbii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Miniaturka lepsza