Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
ok to tylko moja wizja ,pzdr.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Jedynka byłaby najfajniejsza gdyby nie.. wiesz co, prawda?Poza tym ladne kolory, fajna ostrosc - takie miekkie ale wyrazne - pasuje do dziecka, sympatyczna poza, taka naturalna.
Reszta taka sobie - niektore nieostre i niedoswietlone (3), dziwna poza i przeostrzone (2), szum i ogolnie kadr niefajny (4). Zdjecia wygladaja na urobek z jednej sesji. Dalczego zatem kazde jest inaczej obrabiane? Brak konsekwentnosc.. szkoda.
Aaaa podoba mi sie tez czarno-biale, nr 5. Jest takie.. inne, ciekawe choc twarzy modelki nie widzimy
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Dwojka oraz szostka cool![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
1.
Na plus: Fajny wyraz twarzy i poza,
Na minus: obcięta noga, wspomniane lekkie niedoświetlenie, lekki zielony zafarb, osobiście przesunąłbym dziewczynkę bardziej na lewą stronę kadru
2.
Na plus: Ładne otoczenie, ładny liść, ujęcie z zapasem całej sylwetki w kadrze
Na minus: zbyt centralnie, w sumie mało ciekawa sytuacja, lekkie niedoświetlenie
3.
Na plus:
Ładna głębia, ladna mina
Na minus: Niedoświetlenie (szczególnie, że to portret), zbyt centalnie umieszczona twarz (dałbym nieco wyżej i lekko w lewo),chyba nie do końca skorygowany zielony zafarb
4. Taki półprofil niewiele wnosi do zdjęcia, szczególnie, jeśli twarz ląduje zbyt blisko skraju kadru, ogólnie dość nieciekawe
5. Za thomasso - zdjęcie fajne, coś w sobie ma, złagodziłbym nieco kontrast i delikatnie obniżył jasność, bo sylwetka jest odrobinę za jasna - w szczególności włosy
6.
Na plus: dobra kompozycja zdjęcia
Na minus: lekko złagodziłbym kontrast, zamieniając na tak o dwa niższą wartość nasycenia (np. kontrast -4, nasycenie +2)* dzięki temu można by delikatnie zwiększyć gammę (jasność) oczywiście dodając odpowiednie poprawki (na plus) w kontraście i nasyceniu ( wyjściowo proponuję na +0,1 gamma dodawać po dwa kontrastu i nasycenia)*, brak czegoś przyciągającego wzrok - np. jak róża we włosach na wcześniejszym zdjęciu (portret jak portret)
* wartości dla Olympus Viewer 2
Ostatnio edytowane przez deduch ; 29.10.11 o 22:14
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo
Jak dla mnie bardzo silne światło na wprost wyprasowało fotki. Popróbuj światła rozproszonego albo odbitego.
The question is: What is a Mahna Mahna?
OkPierwszy raz mialam przyjemnosc pracy ze swiatlem wiec musze duzo nad tym popracowac, tylko jak na razie to nie za dobrze mi idzie ale dam rade
![]()