Proponuje zakupic mala przenosna, skladana blende taka 5 w 1Bardzo przydatna!
T.
Proponuje zakupic mala przenosna, skladana blende taka 5 w 1Bardzo przydatna!
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Pysie fajne, tylko trochę żółtawe.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Chyba sok marchewkowy.
A wracając do meritum : z ostrością radzisz sobie już nieźle, ale musisz zacząć panować nad światłem . Kontrolować skąd świeci i jak pada światło, unikać ostrego światła na twarzy, delikatnie doświetlać blendą , lampką przez parasolkę buzię w cieniu. Szukać miejsc doświetlonych światłem rozproszonym i tam fotografować pociechę.
Rada Thomasso bardzo cenna.
Pozdrawiam AP.
PS. Spróbuj poruszać suwaczkiem od WB - może znajdziesz ustawienia z lepszym kolorem.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
I jeszcze kilka. Tylko że tego dnia słońce było tak ostre że trudno było cokolwiek zrobić biarąc jeszcze pod uwagę bardzo marudzące dziecko i upał to i tak nie źle mi poszłoAle mnie się podobaja te zdjęcia jako matce a reszta należy do oceny tych którzy znają się na tym lepiej niż ja
![]()
No kto zmusza dziecko do pozowania w upał,kto.Jeszcze się dziwi,że marudzi![]()
Nie no nie zmuszałam jej za bardzoTo tak tylko przy okazji wypadu do parku
![]()
Fajne ,tylko dwa pierwsze w zieleń poszły,
warto poprawić kolorki na wzór trzeciego..
no właśnie też tak myśle jak na nie teraz patrzęZ kolei to trzecie mi się troche za żółte wydaje
Sama już nie wiem