Skomplikowane to wszystkoZazdroszcze tym co początki mają już za sobą i co udzielają teraz porad innym
![]()
Skomplikowane to wszystkoZazdroszcze tym co początki mają już za sobą i co udzielają teraz porad innym
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Witam wszystkich!
Kombinuje trochę z obróbką tzn. uczę się metodą prób i błędówNie bardzo wiem co robię źle a co dobrze więc bardzo proszę o poprawki, wskazówki, porady itd. Dziękuje
![]()
Lubie takie wesołe dziecięce portretySpróbuj się pobawić narzędziem "poziomy" w programie oraz wyostrzaj zdjęcia po zmniejszeniu
![]()
Pozwoliłem sobie na 3 wariacje![]()
Świetne! Lubie czrno białe w twoim wykonaniu tylko że ta dziewczynka ma przepiękne rude włosy i chciałam zachować je w bardzo żywych kolorach![]()
Jeśli chodzi o wyostrzanie to właśnie tak robieWyostrzam po zmniejszaniu ale coś mi nie wychodzi
Czy masz na myśli żeby wogóle ich nie wyostrzać przed zmniejszaniem??? Bo ja troszkę wyostrzylam zanim zmniejszylam ale tak minimalnie a później jeszcze raz po zmniejszeniu. To chyba właśnie robie źle
![]()
No jeśli wywołujesz RAWa w Camera RAW to zostawiam wyostrzenie na parametrach domyślnych. Jeśli coś kadruje w programie a potrzebuje dużego formatu zdjęcia to do delikatnie podostrzam. I nawet jeśli to duże wyostrzone zdjęcie potrzebuje w formacie "do netu" to po zmniejszeniu wyostrzam je ponownie![]()
Witaj na forum. Wg mnie jak na początek całkiem przyzwoicie ale proponuję dużo oglądać, czytać, pytać i poprawiać warsztat dążąc do najlepszych co ja też nieustannie staram się robić.
E-3, ZD 14-54mm, ZD 40-150mm, Falcon 8mm Sigma 30 mm
Witam wszystkich ponownie
Oto kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru. Proszę o komentarze, poprawki i opnię. Dzieki wszystkim)
Na pierwszym zdjęciu coś mi się stało na bluzeczce Julki a dokładnie na ramieniuNie bardzo wiem co zrobiłam źle bo na orginale tego nie ma więc to jest ewidentnie moja wina
Achh coś mi pod górkę idzie ta obróbka
A trzecie chyba lekko prześwietlone trochę dziwne bo filtr miałam
A może mi się tylko wydaje dlatego prosze o opinie i porady.
I jeszcze jedno mamTym razem nie dziecko a widoczek chociaż w rzeczywistości był nieco lepszy
![]()