Hmm na hdr to nie wygląda
Bardzo średniawy ten widoczek... znajdź coś ciekawszego do testowania![]()
Hmm na hdr to nie wygląda
Bardzo średniawy ten widoczek... znajdź coś ciekawszego do testowania![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jak mam być szczery, to widoczek całkiem jest do du.., ale niebo wyszło w miarę niebieskie, a zielone oryginalnie było prawie czarne, tak więc do próby się nadało. W sumie nie jest to rasowy HDR bo zdjęcia składałem z jednego ze zmienionymi wypełnienieniami światłem, ale mimo wszystko efekt dość naturalny.![]()
A mi się ten widoczek podoba. Może to zasługa kiepskiego LCD, ale barwy - szczególnie zielenie - wyglądają naturalnie.
To się cieszę ponieważ właśnie zależało mi na wydobyciu wszystkich kolorów, a w szczególności właśnie zieleni, która w oryginale była prawie czarna. I tak niebo jest niebieskie a drzewa zielone. Sam widok był tutaj dla mnie sprawą drugorzędną.
Jak widać dawno tutaj nie pisałem. Popełniłem dzisiaj poniższą fotkę. Trochę popsutą, nie mam jakiegoś lepszego pomysłu na nią. Co prawda mam jeszcze inne ujęcia tej samej sytuacji, ale to wydaje mi się najlepsze. Co do samego zdjęcia, absolutnie nie było ustawiane. Idąc ulicą zobaczyłem taki właśnie widok i wydał mi się nader ciekawy do uwiecznienia. Dlatego pobiegłem szybko do domu po aparat (300m), wróciłem i oto...
"Parking"
Chyba rzeczywiście nie miałeś i nie masz pomysłu na tą fotę. A PSucie ją w sumie zeszpeciłeś, choć pomysł ciekawy a oko dobre że wypatrzyło od razu fajny widok.
Dzięki, no właśnie, coś mi w niej nie gra... Może jakieś sugestie?
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Może trochę ciasno ale mając oryginał, na pewno da się zrobić "normalny" kadr pionowy.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 28.08.09 o 23:02
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
No właśnie, najśmieszniejsze, że moim pierwszym zamysłem było przycięcie podobne jak zrobił Mirek54, tylko nawet nie spróbowałem, bo chciałem mieć jak najwięcej koperty na asfalcie, która z tego co teraz widzę nie jest taka niezbędna. Stąd między innymi zrobiłem na całym kadrze częściowe rozmycie, żeby nie było widać tego całego bałaganu. Mam również pionowe zbliżenia, tylko z innej perspektywy. Jeszcze raz na spokojnie przeglądnę i wkleję.
A dla rozluźnienia atmosfery kilka fotek zegarka
zeg01
zeg02
zeg03
zeg04
Ostatnio edytowane przez Maro66 ; 28.08.09 o 23:13