Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Potrzebna pomoc - E330 - brudzące sie lustro

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Potrzebna pomoc - E330 - brudzące sie lustro

Mam taki głupi problem. Dziś podczas zabawy z Heliosem zauważyłem, że lustro (to pierwsze klapczące) jest czymś zabrudzone. Wygląda jakby ktoś go placem posmarował. Zabrałem sie zatem do czyszczenia lustra Użyłem płynu i ściereczek Hama. Lustro sie wyczyściło i przy okazji zapaćkałem matówkę Nie zwlekając użyłem w/w zestawu i wyczyściłem ponownie i lustro i matówkę wspomagając sie również patyczkami do uszu przy matówce.

Początkowo byłem zadowolony bo matówka i lustro wyglądały na czyste. Niestety po pewnym czasie zauważyłem, że obraz w wizjerze jakby miał cień, tzn. np patrząc na jakiś obiekt pojawiał się obok jego odbicie lekko widoczne - coś jakby podwójne widzenie u pijaka

Ale problem jest w tym ze po kilku fotkach lustro znów jest pobrudzone w dziwnych smugach, identycznie jak było zanim zacząłem czyścic. Nie wiem co jest grane. O co to lustro się brudzi?

Wysyłać do serwisu?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    czytałem. ale dlaczego lustro sie brudzi? o co się brudzi?

no i dlaczego obraz w wizjerze czasami sie dwoi?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    rafrog:

ucz się na błędach innych i nie grzeb w aparacie. wyczyścisz jedno, zasyfisz drugie. zasyfione lustro nie wpływa na jakość obrazu a im więcej zabawiasz się zabytkami, tym większy meksyk będzie w aparacie.

podejrzewam że zapierniczyłeś środek jakimś preparatem, do którego syf lgnie jak cholera. a czemu obraz się dwoi? może jakaś plama na którymś z luster po drodze do wizjera?

rekordzistą nie jesteś, jeden zawodnik "wyczyścił" E-500 pędzelkiem na którym był babski puder...

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ale czy przez zasyfione lustro Olek nie będzie głupiał przy pomiarach czasu?

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    dziś przeczyściłem lustro i znów po kilku fotkach pojawia sie fioletowy nalot. nie wiem co to jest i czy to sie kwalifikuje do serwisu?

macie podobne problemy z lustrem?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    dalej nie czaisz... za każdym razem kiedy nieumiejętnie grzebiesz w środku, narobisz więcej syfu niż porządku. pucuj dalej, dopóki w wizjerze cokolwiek widać...

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    dziś przetarłem lustro suchym papierkiem wiec napewno niczego ogrzej nie zabrudziłem. na lustrze pojawia się fioletowy syf, który widać tylko pod światło.

odnoszę wrażenie ze obraz w wizjerze tez jakby sie przyciemnił. sam już nie wiem... może jestem zbyt pedantyczny.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Niedlugo z lustra pozostanie Ci wspomnienie jak bedzie tak dalej tarl i tarl. W koncu fizyka i wspolczynnik tarcia robi swoje.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak foty wychodzą dobrze - to lepiej olej sprawę i nie grzeb wiecej.Albo oddaj do czyszczenia w serwisie jak nie da rady samemu. Ja dostałem nauczkę jak sobie skasztaniłem Filtr za 100zł - miałem jakiś "super" specyfik i super ściereczkę - i zamiast wyczyścić go zamazałem całą powierzchnię jakimś cholerestwem i teraz filtr leży w szafce bo za chiny nie dało się go doprowadzić do stanu przed czyszczeniem.
    pzdr
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8