Pierwsze dwa sa najciekawsze, przyciagaja wzrok kolorowym swiatlem. Niestety, pierwsze jest nieostre i troche uciales tego goscia w nogach. Trzeba bylo zostawic wiecej dolu, bo jest za duzo gory. Drugie ok, ostre, choc kadr ma mniejszy potencjal niz pierwszy. Reszta taka sobie moim zdaniem, na 148 przepalone chmury, na 149 troche chaosu w kadrze.
Pzdr
Thx - nie wiem tylko, jak uniknąć przepalenia chmur - miałem założony polar i AEL ustawione tak, zeby zamek nie wyszedł jako ciemna plama (bo zależało mi na tym, aby go było widzieć - a znowu se statywu nie zabrałem...). Any suggestions?
Co do uciętych Grzesiowych nóg - musiałem to zrobić, bo jakiś koleś z balonem-delfinem przylazł i mi pół kadru zasłonił (wcześniej przez tego samego agenta oślepiłem się flashem bo balonik miał jedwabiście połyskliwą powłokę)
![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Chyba tylko HDR pozostaje, szczegolnie, ze fociles cos co sie nie rusza.Zamieszczone przez daghda
Pzdr
Odgrzewane wspomnienia z Budapesztu.
152 - Metro
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Czegos mi w tym zdjeciu brakuje. Czegos, na czym moglbym choc na chwile zawiesci wzrok. A tak moje oczy blakaja sie po zdjeciu bez celu. Trudno jest tez objac to zdjecie wzrokiem jako calosc. Szkoda, ze metro nie jest np. biale w czerwone pasy (czy cos w tym stylu), by sie wyroznialo na fotce.
Pzdr
Szkoda że te jasne światła zabiły wszystko. wolałbym jaśniej widzieć kolejkę, bo to ona powinna być na pierwszym planie, a tu grom z jasnego nieba bije i tylko światło widać
/*...................*/
/* ...........................*/
A mnie się podoba. Nie jestem żadnym fotografem, żeby oceniac, jeno prostym użyszkodnikiem aparatu, ale zdjęcie mi się podoba. I tak gazetka z ubikacją na pierwszym planie![]()
moim zdaniem ta "gazetka" psuje wrażenie przemijania, żalu za..., sterylnej samotności
*niepotrzebne skreślić
zdjęcie robi inne wrażenie gdy nie widać tego sedesu
Pominąłbym, to co na peronie, podłodze, czy jak to nazwać?, zdecydowanie, oko ma się wtedy na czym zawiesić. Poza tą uwagą, zdjęcie w swojej dynamice istatycznym kobiecym punkcie, bardzo mi się podoba.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R