Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 255

Wątek: Daghda

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Z baru w Wytopnej bardzo udane i Mirka świetna. Z kwiatkowej serii to najbardziej spinacze się podobały choć kwiaty nie złe, ale nie mają w sobie tej magii piękna, odrobiny tajemniczości.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Aha Co w takim układzie (poza kupnem jakiegoś szkła do makro) powinienem zrobić, by zdjęcia kwiatów miały "to coś"?

Serdeczności.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Spinacze pomysłowo wyszły.

Kwiatki. Brak w nich poezji. Przetaczał się już przez forum wątek o tym, jak popracować, żeby bookeh był, jakość, światło, itp. A ty zaprezentowałeś raczej typowe podejście do tematu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Żonkil intryguje mnie kolorami
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Spinki, proste a ciekawe. A kwiatki to dla mnie trochę za mało ostre.

ps. małą rundę zaliczyłeś -aż do Budapesztu ciepłe źródła zaliczyłeś? Też się tam wybierałem, ale bliżej było do Gyor , z pobliskiego Velkeho Mederu.
    Fajoski ten pomysł na kolejkę dla dużych chłopców, szczególnie gdy w okolicy podaje się piwo. Starobrno, czy to już tzw. euro-piwo?
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ale klamerki wyszły extra...taki banał a jak cieszy...

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    Spinki, proste a ciekawe. A kwiatki to dla mnie trochę za mało ostre.
    Dzięki. Cóż, to z 70-300

ps. małą rundę zaliczyłeś -aż do Budapesztu ciepłe źródła zaliczyłeś?
    Tak, te któe są przy żółtej linii metra, niedaleko placu bohaterów - Széchenyi furdo (stacja metra ma identyczną nazwę). W okolicy jest np. zamek Vajdahunyad.

[quote] Też się tam wybierałem, ale bliżej było do Gyor , z pobliskiego Velkeho Mederu.[quote]

Tam mnie jeszcze nie było - pociągi tamtędy nie jeżdżą. Autobusy Student Agency już tak, ale z okien widziałem, że miasto raczej nieciekawe.

Fajoski ten pomysł na kolejkę dla dużych chłopców, szczególnie gdy w okolicy podaje się piwo. Starobrno, czy to już tzw. euro-piwo?
    Starobrno i Pilzner oraz butelkowany Heineken. Starobrno jest częścią grupy Heineken... o czym można się przekonać wchodząc do restauracji (w pivnicy tego nie widać), gdzie nad barem jest "zielone niebo" z bannerem Heinekena.

Lessie, Wanilia, Salwadhor i Wiejo - dziękuję za komentarze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    klamerki bombowe co do kwiatków nie ma tragedii. Obiektyw makro sam nie rozwiąże problemu. Operując z bliska by uzyskać zadowalającą GO jest bardzo trudno. Do zdjęć takich kwiatków (dużych) powinien wystarczyć 40-150 na ogniskowych 100 - 150 . (lepsza nowa wersja ze względu na odległość ostrzenia) i statyw .

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    klamerki bombowe co do kwiatków nie ma tragedii.
    Dzięki - co do klamerek, to wystarczyło się rozejrzeć W fotografowaniu kwiatków nie mam żadnego pojęcia. Podobno najlepiej mieć papierową głębię ostrości i foty ostre jak pudełko żyletek.

Obiektyw makro sam nie rozwiąże problemu. Operując z bliska by uzyskać zadowalającą GO jest bardzo trudno. Do zdjęć takich kwiatków (dużych) powinien wystarczyć 40-150 na ogniskowych 100 - 150 . (lepsza nowa wersja ze względu na odległość ostrzenia) i statyw .
    Zasadzić się ze statywem w kwiatkach będzie mały problem Gdzieś pod ręką był nowy 40-150, ale jakoś nie wyszły mi z niego fotki.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    jeśli nie statyw to jak polecił kolega Witek@ a ja zacząłem stosować - poducha z grochem w środku, bardzo dobrze stabilizuje na ziemi, na oknach samochodu, na parapetach - dobry patent. Co do papierowej GO to chyba największy błąd fotografujących. A fajnym patentem jest czarna torba za kwiatkiem na tło, robi wrażenie zdjęcia jak w studio

to zdjęcie robiłem z bliska 50 przysłona 11 a i tak Go zbyt mała

Wiosna! Cieplejszy wieje wiatr!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów