Z baru w Wytopnej bardzo udane i Mirka świetna. Z kwiatkowej serii to najbardziej spinacze się podobały choć kwiaty nie złe, ale nie mają w sobie tej magii piękna, odrobiny tajemniczości.
Z baru w Wytopnej bardzo udane i Mirka świetna. Z kwiatkowej serii to najbardziej spinacze się podobały choć kwiaty nie złe, ale nie mają w sobie tej magii piękna, odrobiny tajemniczości.
pozdrawiam Wiejo
AhaCo w takim układzie (poza kupnem jakiegoś szkła do makro) powinienem zrobić, by zdjęcia kwiatów miały "to coś"?
Serdeczności.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Spinacze pomysłowo wyszły.
Kwiatki. Brak w nich poezji. Przetaczał się już przez forum wątek o tym, jak popracować, żeby bookeh był, jakość, światło, itp. A ty zaprezentowałeś raczej typowe podejście do tematu.
Żonkil intryguje mnie kolorami![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Spinki, proste a ciekawe. A kwiatki to dla mnie trochę za mało ostre.
ps. małą rundę zaliczyłeś -aż do Budapesztuciepłe źródła zaliczyłeś? Też się tam wybierałem, ale bliżej było do Gyor , z pobliskiego Velkeho Mederu.
Fajoski ten pomysł na kolejkę dla dużych chłopców, szczególnie gdy w okolicy podaje się piwo. Starobrno, czy to już tzw. euro-piwo?
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
ale klamerki wyszły extra...taki banał a jak cieszy...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dzięki. Cóż, to z 70-300
Tak, te któe są przy żółtej linii metra, niedaleko placu bohaterów - Széchenyi furdo (stacja metra ma identyczną nazwę). W okolicy jest np. zamek Vajdahunyad.ps. małą rundę zaliczyłeś -aż do Budapesztuciepłe źródła zaliczyłeś?
[quote] Też się tam wybierałem, ale bliżej było do Gyor , z pobliskiego Velkeho Mederu.[quote]
Tam mnie jeszcze nie było - pociągi tamtędy nie jeżdżą. Autobusy Student Agency już tak, ale z okien widziałem, że miasto raczej nieciekawe.
Starobrno i Pilzner oraz butelkowany Heineken. Starobrno jest częścią grupy Heineken... o czym można się przekonać wchodząc do restauracji (w pivnicy tego nie widać), gdzie nad barem jest "zielone niebo" z bannerem Heinekena.Fajoski ten pomysł na kolejkę dla dużych chłopców, szczególnie gdy w okolicy podaje się piwo. Starobrno, czy to już tzw. euro-piwo?
Lessie, Wanilia, Salwadhor i Wiejo - dziękuję za komentarze.
klamerki bombowe co do kwiatków nie ma tragedii. Obiektyw makro sam nie rozwiąże problemu. Operując z bliska by uzyskać zadowalającą GO jest bardzo trudno. Do zdjęć takich kwiatków (dużych) powinien wystarczyć 40-150 na ogniskowych 100 - 150 . (lepsza nowa wersja ze względu na odległość ostrzenia) i statyw.
Dzięki - co do klamerek, to wystarczyło się rozejrzećW fotografowaniu kwiatków nie mam żadnego pojęcia. Podobno najlepiej mieć papierową głębię ostrości i foty ostre jak pudełko żyletek.
Zasadzić się ze statywem w kwiatkach będzie mały problemObiektyw makro sam nie rozwiąże problemu. Operując z bliska by uzyskać zadowalającą GO jest bardzo trudno. Do zdjęć takich kwiatków (dużych) powinien wystarczyć 40-150 na ogniskowych 100 - 150 . (lepsza nowa wersja ze względu na odległość ostrzenia) i statyw.
Gdzieś pod ręką był nowy 40-150, ale jakoś nie wyszły mi z niego fotki.
jeśli nie statyw to jak polecił kolega Witek@ a ja zacząłem stosować - poducha z grochem w środku, bardzo dobrze stabilizuje na ziemi, na oknach samochodu, na parapetach - dobry patent. Co do papierowej GO to chyba największy błąd fotografujących. A fajnym patentem jest czarna torba za kwiatkiem na tło, robi wrażenie zdjęcia jak w studio![]()
to zdjęcie robiłem z bliska 50 przysłona 11 a i tak Go zbyt mała
Wiosna! Cieplejszy wieje wiatr!