Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 255

Wątek: Daghda

rocco
    Gość
    Wersja pierwsza, w kolorze +
    BW +-?
    Ostatnia -

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Dawno nic nie wstawiałem do skomentowania/oceny. Z numeracją też będę miał zonk, bo widzę iż gdzieś tam skończyłem na 14 a tu pojawia się 3...

W pierwszym chyba coś zrąbałem przy skalowaniu - zacząłem się bawić Gimpem i chyba nie zawsze mi to wychodzi... Jakieś pomysły, na co uważać przy skalowaniu? Która metoda jest najlepsza? Tym razem zdjęcia z Lednicy (Lednice-Valtice, okr. Břeclav), JPG'i z aparatu (nie mam RAW'ów), zmniejszone tylko.

AA110294_1 - Minaret

AA110309_1 - Myszołów (?)

AA110260_1 - Pałac

Przy tym ostatnim próbowałem się ratować powyciąganiem szczegółów - ale jednak chyba następnym razem trzeba będzie przyjść później zamiast próbować czarować przy słońcu padającym pod kątem 45 st...

Uwagi i krytyka mile widziana.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Podoba mi się minaret, choć ja bym dodał kontrastu.
    Pałac faktycznie miałeś trudne światło ale jeśli Ci zależy, można powalczyć z poziomami i krzywymi:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez_tytułu_1.jpg
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	179,4 KB
ID:	15208  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Dzięki

rocco
    Gość
    Zawsze z przyjemnościa zagladam do Twojego wątku i znów mnie nie zawiodłes
    Bardzo podoba mi sie pierwsza fotka, Minaret. Nie dodawałbym niczego, fajnie jest, wiosennei, spokojnie i delikatnie.
    Ptaszysko robi wrażenie które troche psuje zarys siatki. Ale co zrobic, jeśli nie da sie inaczej to i przez siatke warto.
    Ostatnie przyjemne i nie wiem, czy brakuje mu kontrastu. Może raczej troche nie tak z balansemm bieli?
    Na wersji Helmutha trawa jest OK ale w cieniach powychodziły zafarby
    Ja widziałbym to mniej więcej tak:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AA110260_1+.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	218,4 KB
ID:	15214  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Minaret podoba mi się, a przy reszcie zdjęć światło nie dopisało. O pałacu sam sobie napisałeś komentarz a ptak robiony przy zbyt ostrym słońcu. Tak się zastanawiam, czy jak się musi robić w takich warunkach to może z lepiej z filtrem.

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ładny, nastrojowy kadr minaretu. Warto tam wrócić na "złotą godzinę".
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    @ Rocco - dzięki za miłe słowa Z ptakiem to akurat inaczej się nie dało - przynajmniej ludzie przy siatce nie stali (postawili ją tam, aby ludzie nie dewastowali parku i kanału wokół parku - nie dość, że to park przyrodniczy, to jeszcze do tego zabytkowy). Minaretu nie ruszałem (poza zabawą polarem) - ale fakt, projekt Josefa Hardmutha (Minaret był zbudowany w latach 1797-1804) trzeba jeszcze sfocić przy złotej godzinie (Bo. dzięki za przypomnienie; i chyba to spróbuję zrobić w ten weekend - muszę jeszcze zaliczyć Valtice, która jest drugą częścią całego kompleksu pałacowo-ogrodowego Lednice-Valtice)

@ Droplet - nie bardzo rozumiem, co masz na myśli przez światło nie dopisało? W przypadku pałacu jeszcze rozumiem (miałem problemy z ustawieniem balansu bieli a w pełnym słońcu ledwo co widziałem na wyświetlaczu), ale przy foceniu ptaków światło padało znad prawego ramienia (było coś po 16) i nie było już takie ostre...

PS: dla wszystkich chcących zwiedzić to miejsce, polecam stronę "Obec Lednice" - są tam linki i zdjęcia obiektów turystycznych.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Minaret bardzo fajny. Strzelista wieża i jej odbicie nadaja urok. Myszołów piękny ptak i wiem, że to nie Twoja wina ale jak widzę te pęta nóg ptaka to jakoś smutno się robi. Pałac ciekawy i dla mnie w wersji Helmutha bardziej zjadliwy ale z doświadczenia wiem, że mury takich pałaców ciężko wiernie oddać.
    pozdrawiam Wiejo

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów