ja czasami zmieniam typ zaraz po oddaniu głosu jeśli inne zdjęcie też mi się podoba i widzę, że ma większą szanse.
Mnie jest obojętne czy zostanie tak teraz, to tylko zabawa![]()
Ja zanim oddałem głos oglądałem wszystkie zdjęcia kilka razy.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Sprawa była dyskutowana wielokrotnie, ale mimo to odpowiem na wątpliwości. Skrypt jest taki a nie inny. Daje pewne możliwości przysłonięcia autorów (co też uczyniłem odpowiednimi parametrami przy wywoływaniu podglądu galerii), ale to wszystko.
Tak jak ktoś już napisał. To tylko zabawa. Wiąże się jedynie z uznaniem grona forumowiczów. Od biorących udział w konkursach, zarówno uczestników jak i głosujących wymaga się odrobiny uczciwości.
Bo co mamy do wyboru? Możemy popaść w absurdalny system zabezpieczeń i modyfikować go za każdym razem gdy wykryjemy kolejną lukę. Możemy też zdać się na uczciwość i kulturę uczestników forum. Ja stawiam na to drugie.
Sam głosuje metodą "wybierz najlepszą interpretacje tematu". Choć znam autorów prac, mogę sobie tak jak inni podglądać wyniki, cofać głos, to i tak nie pomogę nikomu. Więc po to robić?
Po kliknięciu w zdjęcie widać już autora.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Racja....
Moze dla calkowitej pewnosci i zachowania rownych szans zamisat zdjec wstawiajmy ponumerowane, identyczne czarne prostokaty? I tylko Hades bedzie znal nazwiska/nicki uzytkownkow za nimi sie kryjace?
I nawet po zakonczeniu glosowania nie zdradzajmy, ktory numerek ile mial glosow?
No i dla pewnosci wporwadzmy pewnien tajemny skomplikowany algorytm, ktory bedzie automatycznie i losowo przydzielal punkty w momencie nacisniecia guzika "glosuj"? Czyli bez wzgledu na to, ktory numer sie wybierze glos i tak zostanie przyznany komu innemu?
Mysle, ze takie proste i nieskomplikowane metody (na poczatek) pozwola uniknac jakichkolwiek podejrzen o stronniczosc w glosowaniu...
Odpuśćcie tą tajność.
Ja oglądam zdjęcia i oddaję głos na to które się mnie najbardziej podoba, potem oglądam Wasze oceny. Często mój typ nie ma szans - wybieracie inne i co mam się pochlastać?
Pod koniec konkursu zdarza mi się zaglądnąć do konkursu i czasem przeniosę głos, ale w zasadzie tylko wtedy, gdy któryś z moich kolejnych typów łeb w łeb rywalizuje z fotką która mi się mniej podoba.
To nie są wybory do rad narodowych i poza satysfakcją i splendorem nikomu niczego nie przynoszą. Nie chcę kampanii wyborczych i giełd wyników w jakiejś niezrozumiałej dla mnie rywalizacji.
I nigdy nie głosuję na autora tylko na fotografię
Bawmy się razem i bez żadnej podejrzliwości co do intencji. Proszę.
AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 22.06.11 o 08:54
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzuiko, Weasly... gratulacje!
Gratulacje Dzuiko, Weasly!
Hurraa! Wróciła! W Galicji mawiają - Niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi Hadesie! - (cokolwiek by to znaczyło).
AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 5.10.11 o 19:32
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dziękuję i gratuluję również współzwycięzcy Weasly`emu !