Witam wszystkich,dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią więc zapraszam Was do oceny ,krytyki i co najważniejsze porady!
Witam wszystkich,dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią więc zapraszam Was do oceny ,krytyki i co najważniejsze porady!
Witaj. To trochę krytyki:
1. Mi się podoba tylko kadr niestety centralny i czerwone coś z tyłu trochę rozprasza
2. Też fajne, ale znowu centralny kadr i do tego ten zielony kamyk odciąga wzrok
3. Szklanka na parapecie??
4. Pstryk wakacyjny do tego nie ostry i znów centralnie.
Poczytaj o regule trójpodziału np. tutaj: http://www.fotografuj.pl/Article/ABC...podzialu/id/60 i w ogóle jakieś poradniki bo niestety warsztat leży. Poza tym ćwicz i nie zrażaj się krytyką na początek, bo ja też amator i się nie znam![]()
Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!
Witaj na forum,
Początkową krytyką nie zrażaj się. Studiuj forum i rób zdjęcia, a wkrótce zauważysz poprawę.
Za kojutem największym mankamentem przedstawionych przez Ciebie zdjęć jest umieszczanie głównego motywu w centrum kadru.
Pozdrawiam
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Stawiam jednak na dwojeczke... minusy zostaly juz wymienione![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Moim zdaniem nie do końca. Przesunięcie fotografa w prawo zepsułoby perspektywę, która jako jedyna na tym zdjęciu mi się podoba (poza modelką oczywiście). Zastanawia mnie też dlaczego nadałeś zdjęciu taki, a nie inny tytuł. Ja tam zadumy nie widzę (chyba czas na nowe okulary
)
Nikt jeszcze nie powiedział o zbyt małej GO (głębi ostrości). Niestety pyszczek owego "Gecko" już się w niej nie zmieścił.
Zdjecia typowo "wakacyjne", czyli... do albumu rodzinnego i.. chyba tyle. Trudno cokolwiek oceniac. Szkoda zdjecia nr 1, bo miejscowka (molo) i modelka mogly przyczynic sie do naprawde fajnego zdjecia. Kadrowanie w sumie OK, modelka moglaby jednak przyjac inna poze. Teraz to wyglada nie tyle na zadume, co na to jakby cos przykulo jej uwage poza kadremDo "zadumy" warto by bylo zdjac okulary. Mozna tez bylo poczekac az przejda ludzie, ktorych kawalek widac za glowa modelki
![]()
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Taka mala propozycja
Zwroc uwage na kadr , kontrast , jasnosc i te uwagi o ktorych mowia koledzy wyzej
![]()
Panowie na początku chciałbym podziękować za porady oraz krytykęjak wiadomo jestem dopiero na starcie mojej przygody z aparatem więc jeszcze dużo nauki i pracy przede mną...ale ciesze się ,że trafiłem tutaj na forum i ktoś zechciał podzielić się swoją uwagą na temat moich zdjęć.
Postaram się zapoznać ze wszystkimi podstawami fotografii i wtedy coś dorzucę...a co myślicie o tych zdjęciach?
Pozdrawiam!!!
Ostatnio edytowane przez brudnyhary ; 25.05.11 o 13:25 Powód: Automatyczne scalenie postów