Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Debiutant :)....

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Debiutant :)....

Witam wszystkich,dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią więc zapraszam Was do oceny ,krytyki i co najważniejsze porady!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zaduma.JPG
Wyświetleń:	143
Rozmiar:	163,6 KB
ID:	47949   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Gecko.JPG
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	158,3 KB
ID:	47950   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	JD.JPG
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	291,9 KB
ID:	47951   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	na plaży.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	338,7 KB
ID:	47952  

| OlyJedi Awatar kojut
    Mieszka w
    Navan
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Witaj. To trochę krytyki:
    1. Mi się podoba tylko kadr niestety centralny i czerwone coś z tyłu trochę rozprasza
    2. Też fajne, ale znowu centralny kadr i do tego ten zielony kamyk odciąga wzrok
    3. Szklanka na parapecie??
    4. Pstryk wakacyjny do tego nie ostry i znów centralnie.
    Poczytaj o regule trójpodziału np. tutaj: http://www.fotografuj.pl/Article/ABC...podzialu/id/60 i w ogóle jakieś poradniki bo niestety warsztat leży. Poza tym ćwicz i nie zrażaj się krytyką na początek, bo ja też amator i się nie znam
    Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Witaj na forum,

Początkową krytyką nie zrażaj się. Studiuj forum i rób zdjęcia, a wkrótce zauważysz poprawę.

Za kojutem największym mankamentem przedstawionych przez Ciebie zdjęć jest umieszczanie głównego motywu w centrum kadru.

Pozdrawiam
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kojut Zobacz posta
    1. Mi się podoba tylko kadr niestety centralny i czerwone coś z tyłu trochę rozprasza
    Czyli gdyby fotograf przesunął się trochę w prawo zdjęcie byłoby zdecydowanie lepsze

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Stawiam jednak na dwojeczke... minusy zostaly juz wymienione
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar Lifter
    Mieszka w
    Bydgoszcz/Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sdsi Zobacz posta
    Czyli gdyby fotograf przesunął się trochę w prawo zdjęcie byłoby zdecydowanie lepsze
    Moim zdaniem nie do końca. Przesunięcie fotografa w prawo zepsułoby perspektywę, która jako jedyna na tym zdjęciu mi się podoba (poza modelką oczywiście ). Zastanawia mnie też dlaczego nadałeś zdjęciu taki, a nie inny tytuł. Ja tam zadumy nie widzę (chyba czas na nowe okulary )

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Stawiam jednak na dwojeczke... minusy zostaly juz wymienione
    Nikt jeszcze nie powiedział o zbyt małej GO (głębi ostrości). Niestety pyszczek owego "Gecko" już się w niej nie zmieścił.
    Life is one choice after another, then you live them, choose wisely...
    Amatorskie fotki Liftera

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Zdjecia typowo "wakacyjne", czyli... do albumu rodzinnego i.. chyba tyle. Trudno cokolwiek oceniac. Szkoda zdjecia nr 1, bo miejscowka (molo) i modelka mogly przyczynic sie do naprawde fajnego zdjecia. Kadrowanie w sumie OK, modelka moglaby jednak przyjac inna poze. Teraz to wyglada nie tyle na zadume, co na to jakby cos przykulo jej uwage poza kadrem Do "zadumy" warto by bylo zdjac okulary. Mozna tez bylo poczekac az przejda ludzie, ktorych kawalek widac za glowa modelki

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Dandelion
    Gość
    Taka mala propozycja

Zwroc uwage na kadr , kontrast , jasnosc i te uwagi o ktorych mowia koledzy wyzej

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Panowie na początku chciałbym podziękować za porady oraz krytykę jak wiadomo jestem dopiero na starcie mojej przygody z aparatem więc jeszcze dużo nauki i pracy przede mną...ale ciesze się ,że trafiłem tutaj na forum i ktoś zechciał podzielić się swoją uwagą na temat moich zdjęć.
    Postaram się zapoznać ze wszystkimi podstawami fotografii i wtedy coś dorzucę...a co myślicie o tych zdjęciach?
    Pozdrawiam!!!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kamienie.jpg
Wyświetleń:	101
Rozmiar:	303,8 KB
ID:	47963   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Noc....jpg
Wyświetleń:	84
Rozmiar:	780,4 KB
ID:	47964  

| OlyJedi Awatar brudnyhary
    Mieszka w
    warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    rączka i kamyczki fajne nawet niezły kadr fajne rozmycie ,ale jak tu wrzucasz to wyostrzaj po zmniejszeniu bo ostrości to tu nie ma,2 zupełny bałagan

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Dandelion Zobacz posta
    Taka mala propozycja

Zwroc uwage na kadr , kontrast , jasnosc i te uwagi o ktorych mowia koledzy wyzej

troszkę z kolorkami pojechałeś
    Ostatnio edytowane przez brudnyhary ; 25.05.11 o 13:25 Powód: Automatyczne scalenie postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów