Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Aparacik do 1300zl

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Slo1k Zobacz posta
    Trochę poczytałem, porozmawiałem z kilkoma ludźmi i chyba raczej postawie na PL1-kę.W razie jak wciągnie mnie to bardziej będę zmuszony w zainwestowanie w coś lepszego, na razie jednak trzeba spróbować.
    Mam tylko jedne pytanie które kieruje do osób mających ten aparat.Jak się maja w nim filmy nagrywane w 720p?Jest porównanie do filmików nagrywanych Iphonem 4?
    No i dobry wybór. EPL-1 nie powinien zawieść bo to świetna zabawka dla amatora, a jak widać na tut. forum można robić nim foty, że szczena opada . Natomiast jeżeli chodzi o filmy to wg mnie lepiej wypada panas (płynniejszy AF i nie słychać nagranego warkotu silniczka AF na ścieżkę dźwiękową - choć w nowym kicie olka jest już podobno ok pod tym względem). Między innymi z tego właśnie względu wybrałem panasonica g10, a nie e-pl1.
    Pozdrawiam.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Natomiast jeżeli chodzi o filmy to wg mnie lepiej wypada panas (płynniejszy AF i nie słychać nagranego warkotu silniczka AF na ścieżkę dźwiękową - choć w nowym kicie olka jest już podobno ok pod tym względem).
    Dlatego o filmów polecam MF, pełna kontrola, jedynie trzeba poćwiczyć parę razy dla wprawy,
    a dla osób chcących mieć większe możliwości - adapter na OM lub m42 i jasne tanie stare stałki.
    Między innymi z tego właśnie względu wybrałem panasonica g10, a nie e-pl1.
    a ja epla... bo mam jeszcze z ww. manualami stabilizację, o lepszej współpracy z ZD nie wspomnę.
    Poza tym jak trafi się tanio E-620, E-420 to mam te same akumulatory,
    podczas gdy Panaś lubił nawet blokować zamienniki (kiedyś przynajmniej)
    i zmuszać w ten sposób do kupna swoich akumulatorów za kilka stówek.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 2.06.11 o 10:23
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

| OlyJedi
    Mieszka w
    BRZÓZA
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Powiem ci że jak nie planujesz dalej wydawać kasy tylko pstrykać okazjonalnie to kup dobry kompakt typu XZ-1 lub LX5 LX3 i bedziesz zadowolony i nie bedzie ci w głowie kiełkowało co chwile jaki jeszcze obiektyw kupic ,

system z wymiennymi obiektywami to zawsze szukanie lepszych słoików i czasami zmiana body wiec wieczne wydatki.

Kup kompakt i pstrykaj a za kilka lat to sam zobaczysz co jest potrzebne.
    (M10, Samyang 7,5mm, 40-150mm, E-330, 35mm)

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kaammiil Zobacz posta
    system z wymiennymi obiektywami to zawsze szukanie lepszych słoików i czasami zmiana body wiec wieczne wydatki.
    A mój sąsiad kupił sobie kilka lat temu a200 z kitem i do dziś zero wydatków. Autentycznie.

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Dlatego o filmów polecam MF, pełna kontrola, jedynie trzeba poćwiczyć parę razy dla wprawy,
    A jeszcze nie próbowałem MF poza filmami makro. Może spróbuję, do dziś mi to do głowy nie przyszło.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 3.06.11 o 20:35

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A mój sąsiad kupił sobie kilka lat temu a200 z kitem i do dziś zero wydatków. Autentycznie.
    A mój wujek co pół roku kupuje nowego kompakta z nadzieją, że będzie miał lepsze zdjęcia. Ciągle nowe wydatki...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar jurbassteck
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Może po prostu E-450 z dwoma kitami.
    Nie jest to drogie rozwiązanie, a myślę, że na początek całkiem przyjemne.
    Kupiłem taki właśnie mojej niedoszłej dziewczynie (zn Ona płaciła) i od razu weszła w tryb manualny
    Sam mam kilkuletni E-400 i w zasadzie oprócz wolnego AF i szumów przy wysokim ISO nic mi w niem nie przeszkadza.