Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: olympus ax2

| OlyJedi Awatar bigziii
    Mieszka w
    49°39'47''N; 20°36'45''E
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

olympus ax2

Witam,
    Z racji, że lustro jest duże, ciężkie i niewygodne w pewnych sytuacjach rozglądam się za czymś co mogłoby być uzupełnieniem. Tzn. mały, lekki aparacik - taki do kieszeni.
    Zwróciłem uwagę na dwa:
    - OLYMPUS XA 2
    - OLYMPUS mju 1

Czy ktoś miał do czynienia z którymś z tych aparatów i może podzielić się wrażeniami??

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bigziii Zobacz posta
    Witam,
    Z racji, że lustro jest duże, ciężkie i niewygodne w pewnych sytuacjach rozglądam się za czymś co mogłoby być uzupełnieniem. Tzn. mały, lekki aparacik - taki do kieszeni.
    Zwróciłem uwagę na dwa:
    - OLYMPUS XA 2
    - OLYMPUS mju 1

Czy ktoś miał do czynienia z którymś z tych aparatów i może podzielić się wrażeniami??
    Ja się jeszcze załapałem na serię Mju (pracuję z Olympusem od 1999). Ken Rockwell kocha XA2 z uwagi na obiektyw 28 mm. Pierwszy Mju ma 35 mm. Jeśli uda Ci się znaleźć te aparaty w przyzwoitym stanie technicznym kup obydwa, nie jest to duży wydatek. Obydwa są kultowe. Aparatem XA2 Jurek Kośnik wykonał najsławniejsze na świecie zdjęcie internowanego Lecha Wałęsy. Fotoreporterzy zakochali się jednak w Mju z uwagi na mniejsze gabaryty i lepszy design. Niektórzy twierdza, że Mju ma lepszy obiektyw, niż XA.
    Jack

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów