Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Obiektyw ZUIKO a gwarancja.

Awatar java
    Mieszka w
    Piła i okolice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Obiektyw ZUIKO a gwarancja.

Mam pytanie w sumie nie tylko co do biektywu. Mianowicie dobiega mi ku końcowi gwarancja na jedno ze szkieł. Czy w jej ramach mogę wysłać obiektyw do "przeglądu" (może jakaś ocena stanu i sprawności, czyszczeie i konserwacja, regulacja i kalibracja etc.)? Jeśli tak to jak to powinno sie odbyć technicznie tzn. tak samo jak przy zgłoszeniu reklamacji oraz kto ponosi koszty logistyczne?

Poz.

Mieszka w
    Mrągowo
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Wyślij do serwisu sugerując np wadę autofocusa , sprawdzą , wyczyszczą, jak będzie potrzeba to wyregulują ...i wszystko za free... Ja osobiście tak zrobilem z jednym z obiktywów... o dziwo, w raporcie serwisowym była adnotacja o regulacji właśnie autofocusa, choć obiektyw przed wysyłką dobrze ostrzył...
    XZ-2 , Fl-36R

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez java Zobacz posta
    Mam pytanie w sumie nie tylko co do biektywu. Mianowicie dobiega mi ku końcowi gwarancja na jedno ze szkieł. Czy w jej ramach mogę wysłać obiektyw do "przeglądu" (może jakaś ocena stanu i sprawności, czyszczeie i konserwacja, regulacja i kalibracja etc.)? Jeśli tak to jak to powinno sie odbyć technicznie tzn. tak samo jak przy zgłoszeniu reklamacji oraz kto ponosi koszty logistyczne?
    Nie rozumiem po co chcesz wysyłać obiektyw - masz jakieś wątpliwości co do jego sprawności czy jak?

Cytat Zamieszczone przez merchel Zobacz posta
    Wyślij do serwisu sugerując np wadę autofocusa , sprawdzą , wyczyszczą, jak będzie potrzeba to wyregulują ...i wszystko za free... Ja osobiście tak zrobilem z jednym z obiktywów... o dziwo, w raporcie serwisowym była adnotacja o regulacji właśnie autofocusa, choć obiektyw przed wysyłką dobrze ostrzył...
    sorki ale nie mam pomysłu na lepszy komentarz.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar java
    Mieszka w
    Piła i okolice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Chodzi mi o to aby tuż po upływie gwarancji nie zaskoczyła mnie jakaś nagła usterka. Tym samym chciałbym aby serwis przeprowadził jakąś diagnostykę (własnie w ramach jakiegoś przeglądu), która pozwoli na wykrycie ewentualnego postepującego uszkodzenia. Wiem, że obiektywy sigmy można wysłac do serwisu w okresie trwania gwarancji w celu dokonania przeglądu i czyszczenia.

Poz.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja miałem taki pomysł na puszkę - nie ma czegos takiego. Możesz wysłać na przegląd jako płatną usługę . Albo tak jak radzą -wpisać jakąś usterkę - masz wtedy przegląd , serwis i regulacje plus ryzyko ze napiszą brak podstaw do naprawy gwarancyjnej i obciążą normalnie plus koszty wysyłki
    We all are born poor...