Strona 9 z 35 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 344

Wątek: Sigma 135-400 już sprzedawana...

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    na pbase są trochę większe wersje - niektóre 10mpix, niektóre 5mpix (czyli pewnie cropowane). link: klik

ale dosyć mocno szumią wszystkie więc pewnie były mocno ciągnięte (na 1. stronie jest zdjęcie gołębia na iso200 - nawet mój e-1 tak nie szumi )
    .

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Właśnie wróciłem ze Stolicy. Marnie "TO" wygląda. Tam gdzie byłem - tylko słyszeli o tym "szkiełku" Sigmy. Nie mówiąc już o E-510. A wydawało by się, że CH Reduta, czy Blu City ("specjalne" stoisko Olympusa) można będzie choć "pomacać"! G-wno prawda! W FJ sprzedawcy robią "głupie" miny jak człek zapyta o system 4/3, a skierować tam - gdzie by można "TO" zobaczyć - boją się?! Skończyło się na "macaniu" E-410 i K10D. "Na nóżkach" tego się sprawdzić nie da! Przyznaję, że jestem rozczarowany, bo chciałem choć na chwilę "wrzucić" do E-510 mój ED 50-200 i "cyknąć" parę ujęć ze stabilizacją, lub "dokręcić" do mojego E-300 słynną Sigmę 135-400.
    W Stolicy długo nie będę - to chyba i lepiej, bo na loterii nóżek nie wygrałem.
    Coś mi się wydaje, że jak już "wszystko" będzie zrecenzowane i przetestowane - trzeba będzie znowu kupić w Stanach i nie bawić się w jakieś podchody.
    Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    W centrum Sigmy w Blue CIty w Wawie sa tylko trzy szkielka do wypozyczenia na testy pod 4/3... I to takie po kilka stow. Zenada.

Jeronimo, w miedzy czasie doszedlem wlasnie do takeigo wniosku i chyba kupie sobie niedlugo te Sigme. A ZD 50-200 SWD jeszcze troche poczeka... np. rok :/ Ale i tak pewnie wtedy bedzie w normalnych cenach (liczac, ze nie wyjdzie niedlkugo)...
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    OT
    spoko... ja zadecydowałem ze kupuje ZD 50-200mm

no to czekam na fotki testowe
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez witia1

Właśnie wróciłem ze Stolicy. Marnie "TO" wygląda. Tam gdzie byłem - tylko słyszeli o tym "szkiełku" Sigmy.
    witia1, ja mieszkam w wawie, a szkoda by mi było czasu na jeżdżenie po sklepach i szukanie tego co chcę kupić. Najpierw bym zadzwonił czy jest na półce to co mnie interesuje szczególnie pod 4/3. Niestety aparaty i szkła to nie gumy do żucia.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

A ja się bardzo cieszę, że nie mieszkam w W-szawce!
    Byłem w centrum okazjonalnie i "wpadłem" do "dystrybutora" Sigmy i "STOISKA" Olympusa nie - bo chciałem kupić- lecz ZOBACZYĆ!!!.
    A po "cholerę" miałem obdzwaniać "W-wkę"? Myślał Ci ja - blady, że jeżeli "oblatany" spredawca ma dostęp do sieci i do punktów sprzedaży - to opsłuży "durnego" klienta i udzieli informacji, gdzie interesujący "towar można uprzejmie zobaczyć?!
    Szkoda moich słów. Wygłąda to BLADO - blady!
    Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    ?

Co się burzysz, blady dobrze pisał, zawsze warto zadzwonić jak masz specjalnie jechać, zeby pomacac... Czasami jak jestem w MM, Fj czy Saturnie to nie ma na stanie nawet canona, czy nikona...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cieszę się, że się cieszysz.
    Tylko o co te pretensje, że nie było, skoro byłeś przypadkowym gościem i chciałeś tylko obejrzeć? Czyli nachodziłeś się za swoimi sprawami a nie za szkłem. Z poprzedniej wiadomości zrozumiałem, że chcesz kupić, skoro, chcesz zamawiać z USA. Może nie mają na półce bo się sprzedaje jedno szkło na miesiąc i trzeba się umawiać z półrocznym wyprzedzeniem na 135-400? Może ograniczają przepływ informacji ze względu na oszczędności? Kto to wie...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    O, a tym razem dziala ten link. Zylety. Tylko, ze patrzac po fotkach wiewiorek johana wiadomo, ze to szklo nie jest tak ostre samo z siebie. Zastanawiam sie nad tym szklem, bo (jestem teraz nad morzem i troszke polesie chodzilem) codziennie odkrywam, ze 200 (400)mm do ptakow, szczegolnie nieduzych, to malo...
    Jeśli masz obecnie w ekwiwalencie 400mm to pewnie posiadasz 50-200. Jeśli tak to daj sobie spokój z SIGMA 135-400 i kup EC-14. To mimo wszystko mniej mm, ale jakość zdecydowanie lepsza. Widziałem sample z 135-400 z końca zakresu i nawet przez myśl mi nie przeszło by to szkiełko kupić. Sample, do których kierował podany link IMO są mocno wyostrzone.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    rzeczywiście jakość z 50-200 jest niesamowita. Sample z tej Sigmy ze wspomnianej strony są niezłymi żyletami ale też stawiam na znakomite umięjętności obróbki niż na "aż taką jakość" szkła. Pytanie czy chce się dać tyle kasy za 50-200 + EC 1,4? Sigma na pewno nie jest beznadziejna a jednak sporo tańsza. Zakres też większy i to znacznie.
    Sam się zastanawiam ale obecnie jestem bliżej Zuiko, widzę że za duży wpływ przy takich ogniskowych ( powyżej 600mm ) ma przejrzystość powietrza więc chyba za rzadko bym używał takiej lufy...