gdzieś było ale warto powtórzyć. Zobaczcie jak wygląda tu ostrość i gładkość obrazu przy ISO 400. To naprawdę świetnie zrobione foty. Obrabiane ale jak to się mówi..."z gówna bata nie ukręcisz"..więc to szkło naprawdę musi dać ładny obraz
gdzieś było ale warto powtórzyć. Zobaczcie jak wygląda tu ostrość i gładkość obrazu przy ISO 400. To naprawdę świetnie zrobione foty. Obrabiane ale jak to się mówi..."z gówna bata nie ukręcisz"..więc to szkło naprawdę musi dać ładny obraz
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Proszę nie podważać jakości tego "szkiełka". Uważam, że tej klasy obiektyw (cena/jakość) jest bardzo dobry. Z E-510 - ogólnie z IS musi spisywać się bardzo dobrze.
Pokażcie mi obiektyw w cenie do 3000zł obojętnie jakiej firmy - o podobnych parametrach, który mógłby amatorowi fotografii sprawić równie dużo zadowolenia.
Pozdrówka.
Dzis po telefonie do Sigmy okazalo sie, ze obiektywu, ktory zamowilem na przelomie lipca i sierpnia nie bedzie rowniez w dostawie 24 wrzesnia. Moze bedzie na poczatku pazdziernika, a moze nie. To sa kurna jakies jaja. Z tak zenujaca praca firmy sie jeszcze nie spotkalem. Chyba im podziekuje za ten obiektyw i juz nigdy wiecej nic od Sigmy nie kupie.
To nie jaja.
Nawet w stanach nie ma tego obiektywu z mocowanie 4/3.
No chyba, ze gdzieś jakieś resztki.
Wszyscy czekają a ja dałem sobie spokój. Mogłem kupić od Johana![]()
Kupię 70-300.
To sa jaja. Mogliby nie sprzedawac tego szkla w ogole (wlasciwie to teraz tak jest). Zenujace. Tez zaluje, ze nie kupilem od johana, ale bylem wtedy jeszcze niezdecydowany.
No, ja też nie byłem zdecydowany.
To jest żenujące ale i zastanawiające.
Dlaczego nie sprzedają, czyżby coś nie tak z tym szkłem?
Puścili trochę na rynek (raz) i od tego czasu cisza.
Podobnie jest z Sigmą 24 f/1.8.
Może puszczą z tą nową wymęczoną swoją lustrzanka 4/3Zamieszczone przez Woytec60
![]()
Ma być lustrzanka Sigmy w systemie 4/3?
Nie słyszałem, żartujesz czy poważnie?
Chętnie odpowiedziałbym Ci na te pytania, ale chwilę później musiałbym Cię zastrzelić więc nie wartoZamieszczone przez Woytec60
![]()
Aha, to nie pisz.
PS
Cytat z porucznika Borewicza?
Bo wstrząsnęlo mną ale nie zmieszalo
Sorry za OT.