Strona 15 z 35 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 344

Wątek: Sigma 135-400 już sprzedawana...

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Ja juz obmyslilem taktyke Teraz Sigma 135-400, potem przez rok albo wiecej prawie zadnych wydatkow sprzetowych, tylko skladanie na ZD 50-200 SWD i za ten ponad rok powinno sie juz dac kupic to szklo w normlanej cenie.
    Nie wiem dlaczego tak wiele osób liczy tutaj na spadki cen szkieł - z tego co widzę, to one jedynie rosna, a stare znikają tak szybko, że nawet nie opłaca się robić wyprzedarzy
    Ja to już tylko liczę na klub Jedi i osoby wyprzedające system (nie mam cioci w USA )
    A co do samego ZD50-200, to jest to rewelacyjne szkło - miałem je tylko przez jakiś czas w rękach, ale robiło niesamowite wrażenie podpięte pod dziadka
    A ja wiem dlaczego. O ile dobrze sie zorientowalem, to rynek dziala tak: wypuszczamy cos nowego, w zawyzonej cenie, zeby kupili to ludzie, ktorzy sa sklonni tyle wydac byle juz miec/miec wczesniej. Potem stopniowo spuszczamy z ceny, az dojdzie ona do normalnego poziomu. Owszem, jakis czas temu ceny niektorych szkiel wzrosly, ale to sie stalo dlugo po ich premierach. Mi chodzi o ten czas, kiedy szkla nowe beda sprzedawane w zawyzonej cenie (a pewnie beda). Chce go przeczekac (w przypadku 50-200 SWD), w miedzyczasie zbierajac na to szklo.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    A ja wiem dlaczego. O ile dobrze sie zorientowalem, to rynek dziala tak: wypuszczamy cos nowego, w zawyzonej cenie, zeby kupili to ludzie, ktorzy sa sklonni tyle wydac byle juz miec/miec wczesniej. Potem stopniowo spuszczamy z ceny, az dojdzie ona do normalnego poziomu. Owszem, jakis czas temu ceny niektorych szkiel wzrosly, ale to sie stalo dlugo po ich premierach. Mi chodzi o ten czas, kiedy szkla nowe beda sprzedawane w zawyzonej cenie (a pewnie beda). Chce go przeczekac (w przypadku 50-200 SWD), w miedzyczasie zbierajac na to szklo.
    Ja od ok. 2 lat obserwuję rynek szkieł ZD (przede wszystkim tych klasy średniej) i poza specjalnymi ofertami typu cashback za oceanem, nie zauważyłem znaczącego spadku cen. Jedyne co tanieje, to body ... ale to naturalne ... Ja jedyne na co liczę przy kupnie czegoś ze średniej półki, to Klub Jedi i forumowe ogłoszenia ... bo nawet aukcje na Allegro są średnio atrakcyjne ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Mam bardzo wazne pytanie dotyczace Sigmy 135-400. Czy ktos wie, gdzie można ja kupic oprocz sklepu Fotozakupy.pl Mogą być zarówno sklepy internetowe, jak i nie. Prosilbym o jakies namiary również tych, którzy te Sigme kupili. Niestety sam nie mogę poszukac, bo nie mam prawie dostepu do internetu :/ Problem jest taki, ze na poczatku miesiaca zamowilem ten obiektyw w Fotozakupach, gdzie widnial napis „Realizacja 2-7 dni” i wedlug ich informacji obiektyw miał przyjsć miedzy 1.08 a 15.08. Po telefonie do przedstawicielstwa Sigmy w Polsce dowiedzialem się, ze będzie w polowie... wrzesnia!! Zenujace i ze strony sklepu i ze strony Sigmy. Ludze się, ze gdzies go może maja na stanie. Wyjezdzam w gory 18.08 i bardzo chcialem tam ten obiektyw mieć. Może ma ktos jakies namiary w USA, gdzie można by go zamowic? Z gory dzieki za kazde info!
    Pzdr

Oleryk
    Gość
    Na dzień dzisiejszy, podobno nie ma tego obiektywu, z mocowaniem do Olompusa, w Polsce.
    Trzeba czekać.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Ciekawa rzecz. Przeszukałem zwykle odwiedzane www i nigdzie nie znalazłem tej SIGMY do 4/3. Czyżbym był takim "szczęśliwcem"?!
    Dajcie "znać" jak GO znajdziecie. Z ciekawości.
    Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dzieki witia za info! No to pieknie. W Gorach czekaja mnie tylko widoczki... Zenada, zenada i jeszcze raz zenada ze strony Sigmy. A w Fotozakupach to powinno byc napisane raczej 2-7 miesiecy, a nie dni...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    I weź teraz miej możliwość wyboru z kilku sztuk tej najostrzejszej

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Nie denerwuje mnie, nie denerwuj... I tak juz jestem wystarczajaco wkurzony i zazenowany ta sytuacja... :/

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Foto-Net właśnie mi sprowadza kilka 30mm i jak coś, to sprowadzi kolejne, bym sobie wybrała dobry egzemplarz :P
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Foto-Net właśnie mi sprowadza kilka 30mm i jak coś, to sprowadzi kolejne, bym sobie wybrała dobry egzemplarz :P
    te sigmy sie rozpadają w czasie użytkowania, zapraszamy za miesiąc, góra dwa i napisz co nawaliło.
    było sobie życie