Dziękuję
4.
Dziękuję
4.
zdjęcia nr 3 chyba nie da się oceniać
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
U mnie się otwiera, a poza tym, to wolałbym dyskusję, niż ocenyByły zarzuty, że na zdjęciach jest bałagan, to teraz wybieram bardziej uporządkowane.
u mnie też doskonale się otwiera. Ale zdjęcia nie da się oceniać. Dziewczyna zajmuje wszystkie wolne moce obliczeniowe neuronów![]()
Może Ci blendę potrzymać kiedyś ??
PS
chodziło mi o ocenę w znaczeniu "opinia o czymś lub o kimś dokonana w wyniku analizy" a nie "określenie materialnej wartości czegoś" lub tym bardziej "umowny sposób zakwalifikowania pracy i postępów ucznia lub studenta".
PS2
czyżby to był perłowy lakier?? Perłowy jest fuj. Mbsz nude look byłby lepszy.
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Takiego blendotrzymacza powitałbym z radościąAle jest drobny problem... nie używam blendy
![]()
Mam zastrzeżenia do 3
- nie podobają mi się niebieskie plamy/zafarb w okolicy kolan
- nieciekawie wyszła faktura/kolor ud
- takie majtki nie pasują mi do kompozycji, jeśli już koniecznie muszą być to może jednak czarne
- światło jakby nie opanowane na dłoni ale to szczegół
Celne uwagi. Dlaczego jest tak, a nie inaczej? Te wszystkie błędy są bardzo proste do usunięcia w ps, ale:
1. plamy/zafarby (są też na górze) zostały, bo to nie studio, tylko naturalnie przepalone tło. Studyjną fotę pewnie bym wyczyścił
2. bo to realna kobieta, a nie manekin
3. tu już filozofia jest nieco bardziej rozbudowana i nawiązuje do tytułu wątku. Ja fotografuję naturane portrety, czyli nie ingeruję w stroje, makijaż itp. nie aranżuję też otoczenia. To nie była sesja bieliźniana, ani fashion. Ja też bym wybrał inne majtki.
4. patrz 2.![]()
Naturalna może być dla mnie 4.
Reszta 2,3 wygląda już na zaaranżowaną a to się ociera o studio, gdzie plamy, czy uwypuklanie wad modelki jest niechlujstwem lub błędem.
Ocieranie się o studio? Światło naturalne, nawet bez blendy, otoczenie naturalne...
4 mi się podoba najbardziej