Strona 18 z 28 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 277

Wątek: fretoportrety

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Nieśmiało zapytam, lewa, czy prawa ???
    Nie masz środkowej ?? jeju
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie masz środkowej ?? jeju
    Nie jestem specjalnie okrzesany, ale Twoja niedyskrecja nawet na mnie robi wrażenie
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    dzięki fret za wskazówki dotyczące portretów jak na małej, ciasnej powierzchni mojego M coś zrobić w kierunku niskobudżetowego portretu, muszę tylko modela/kę poszukać
    fotki się podobają ze wskazaniem na czarne tło
    Karol + Olek + kilka szkiełek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria
    Nadrobiłem zaległości...czekam na dalsze wywody i przykłady !! Czarny też kilka razy obiecał szkolenie ze strobingu zrobić :-/
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Mam tę zaletę, że niczego nie obiecuję, a jak proponowałem spotkanie w Wawie, to nie było chętnych Tylko forum i bez obietnic, póki będzie żarło, to nie zdechnie
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Mały dowód na to, że w tle plenerowego zdjęcia były krzaki...
    Wiem, że balansuję na krawędzi, ale uważam, że jej nie przekroczyłem. Jeśli ktoś ma inne zdanie lub uważa, że naruszyłem jego uczucia, to niech śle zażalenia do moderacji. Bez problemu przyjmę jej wyrok.
    Nie będzie żadnych wyroków. Niech żre jak najdłużej... Wolę treść od oftopów gdy za oknem pada...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 31.10.16 o 11:12 Powód: fota.; literówka
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Bardzo się cieszę, że zdjęcia się podobają. Mam też świadomość, że większa w tym zasługa modelek niż moja. Drobny problem polega na tym, że raczej bym nie chciał, żeby ten wątek ograniczał się do oglądania ładnych dziewczyn, bo tego typu wątków/miejsc w internecie jest mnóstwo. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie pozytywne oceny, ale chętnie wymienię je na jeden wpis kogoś, kto stworzył domowe studio, i moje wpisy/rady były dla niego inspirujące/przydatne. Z tego powodu nie każdy mój wpis będzie ilustrowany zdjęciem, czasem Wujek Dobra Rada będzie się zwyczajnie mądrzył. Sporą zaletą tych "mądrości" będzie to, że wszystkie zostały dokładnie sprawdzone w praktyce.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Pierwsza sprawa, to wybór lampki do błyskania. Ma być mocna i zasilana z czterech paluszków. Nic tak skutecznie nie zabija sesji jak nuda. Czekanie, aż lampka się naładuje? Zapomnij o fajnych zdjęciach, a już na sto procent zapomnij o kolejnej sesji z koleżanką, która się nieźle wynudziła na pierwszej. Nasz standardowy cel, to cztery paluszki i lampka pracująca na 1/4 mocy. TTL bardziej przeszkadza niż pomaga. HSS do niczego się nie przyda.

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Bardzo się cieszę, że zdjęcia się podobają. Mam też świadomość, że większa w tym zasługa modelek niż moja. .
    Mam troszkę odmienne zdanie. Modelkę nawet bardzo ładną można " popsuć " .
    Twoja zasługa jest o wiele większa niż modelek. A to ostatnie zdjęcie . Ech. Bardzo ładne.
    Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria
    Pierwsza sprawa, to wybór lampki do błyskania. Ma być mocna i zasilana z czterech paluszków. Nic tak skutecznie nie zabija sesji jak nuda. Czekanie, aż lampka się naładuje? Zapomnij o fajnych zdjęciach, a już na sto procent zapomnij o kolejnej sesji z koleżanką, która się nieźle wynudziła na pierwszej. Nasz standardowy cel, to cztery paluszki i lampka pracująca na 1/4 mocy. TTL bardziej przeszkadza niż pomaga. HSS do niczego się nie przyda.[/QUOTE]

Jeśli pozwolisz...
    Myślę ze to ważne ! Zaznaczmy "zasilana z czterech paluszków" !!! Dajmy spokój aku ! Cztery paluszki to 6V a cztery aku to 4,8V !! Jest różnica !
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    fret
    wziąłem do serca twoje uwagi z mojego wątku dot. wyboru lampy i skreśliłem Meike ze względu na małą moc i długi czas ładowania. Zastanawiałem się nad FL36, ale właśnie te 2 paluszki nie wzbudziły mojego zaufania. Zastanawiałem się też nad Yonguno 560, ale trafiła się okazja na Metza 44 AF-1. Mocy wystarcza, ładuje do pełna <3 sekund a sterowanie RC z wbudowanej w E-M10 lampki działa pięknie. Na aparat też można założyć

Nie wiem czy miałbyś ochotę ilustrować swoje zdjęcia jakimś obrazkiem pokazującym ustawienie świateł, np. czymś takim.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów