Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Dzięki za odwiedzinyDodatek (oparcie krzesła) zamierzony, kolor idealnie komponował mi się z kolorem paznokci
![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Pora na ciąg dalszy. Duża blenda doskonale sprawdza się w takich zdjęciach jako tło. Tak dokładniej, to rozpraszający środek blendy "5w1" (czasem można kupić sam środek). W celu uzyskania idealnie białego tła podświetlamy blendę od tyłu. Takie rozwiązanie ma kilka zalet w porównaniu z klasycznym tłem oświetlanym od frontu. Zajmuje mniej miejsca, łatwiej jest uzyskać równomierne oświetlenie, łatwiej jest złożyć i rozłożyć takie tło. Kolejny obrazek (tym razem bez przeszkadzajek, chyba, że komuś koszulka przeszkadza...) to przykład zastosowania takiego tła w warunkach małej przestrzeni i przy wykorzystaniu minimalnej ilości sprzętu, czyli:
- lampka oświetlająca tło w przedpokoju,
- blenda w drzwiach, po prostu oparta o ścianę,
- w sąsiednim pomieszczeniu, po drugiej stronie blendy kolejno modelka, fotograf i lampka z parasolką, w wersji minimalistycznej można błyskać lampką w sufit lub w ścianę.
![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Część trzecia ( i chwilowo ostatnia z cyklu "Wujek Dobra Rada"). Blenda 150x200 jest też świetnym stelażem do innych teł, wystarczy kupić kawałek materiału, rozpiąć na blendzie przy pomocy plastikowych klamerek i mamy efekt fajniejszy niż na klasycznym stojaku do teł, bo możemy materiał trochę ponaciągać i zlikwidować, albo chociaż zminimalizować ewentualne zagniecenia. W małych pomieszczeniach ma to duże znaczenie, bo szanse na zgubienie zagnieceń w małej GO są niemal zerowe.
Kolejna fota z blendowym tłem. Tym razem na blendzie czarny welurowy kocyk z Jiska (i świeci tylko jedna lampka w parasolce-softboxie)
![]()
Ostatnio edytowane przez fret ; 27.10.16 o 18:22
Dziękuję Wujkowi Dobra Rada. Pomysłowo z tą blendą i dodatkami. Efekty lepiej niż przyzwoite.
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Wujek dziękuje za podziękowanieGdyby ktoś chciał podyskutować na temat powyższych "dobrych rad" to zapraszam
I polecam nową forumowa funkcję, czyli przywołanie
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|