I proszę - przyglądałem się temu aparatowi z taką pewną ciekawością i kicha. w Róznicowaniu pozostaje GF2 i GF-3.
Pozdrawiam AP.
I proszę - przyglądałem się temu aparatowi z taką pewną ciekawością i kicha. w Róznicowaniu pozostaje GF2 i GF-3.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Może tą kichą jest różnica w cenie, za którą dostajesz taki wizjer.![]()
Olympus E-500
Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/
Wbudowany EVF oraz odchylany LCD w malym korpusie - dla mnie to najwieksze zalety linii, od czasow G1.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Skaczący obraz w złych warunkach oświetleniowych na wizjerze czy wyświetlaczu mnie nie leży. W tych warunkach ( słabe światło) wizjer nie jest do niczego potrzebny.
Przeczytaj post Janeczka jeszcze raz.
Pozdrawiam AP.
Wybieram między EP-3, EPL-3, EPM1 i GF2 , GF3, G-3 wypadło GH2 za drogie i za duże.
Ostatnio edytowane przez apz ; 15.08.11 o 14:51
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Z ciekawosci musze wziac w koncu w rece G3 w jakims sklepie...
Jakos nie bylo okazji...
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Wez jerry wez, Tobie uwierze na slowo, moze ja mam cos z oczami i mi skacze?
Swoja droga wczoraj popstrykalem troche RED BOXa w Sopocie zestawem G1 + Zeiss 85 1.4 + OLy 55 1.2 + kit i stwierdzam po wtore, ze wspolczuje kolegom z agencji bolu kregoslupa ot tachania szpeju full profi na C i na N, moze dostali dzialke lepiej i ciut w obrazku, szkoda, ze to i tak do jakiegos szmatlawca w miniaturce pojdzie
Pierwszy raz wolalem rawy z Panasa w Capture One i powiem, ze LR idzie w odstawke.
Do tematu G3 postaram sie przylozyc w jakims 3cim sklepie w trojmiescie....
pozdrawiam serdecznie
Janek
ps
apz,
wizier wcale nie szarpie w slabych warunkach oswietleniowych, trudno nazwac slabymi warunkami metahalogeny w galerii baltyckiej, oswietlenie gdzie na bazowym iso mozna spokojnie z reki fotki robic....
jak juz wspomnialem postaram sie w tygodniu przeanalizowac G3 dokladniej...
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 15.08.11 o 15:38
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale w G3 to chyba jest inny problem, bo wizjer pracuje skokowo przy mocnym, sztucznym oświetleniu.
W GF1 z założonym LVF1 problem nie występuje. Miejmy tylko nadzieję, że nowy soft poprawi ten bug.
Ale podsumowując:
- ekran działa dobrze, więc niczym nie różni się od GFx
- wizjer działa znakomicie przy naturalnym oświetleniu (a nieczytelność ekranu przy silnym słońcu to dla mnie główny powód jego stosowania) i dość problematycznie, ale nadal w sposób użyteczny przy sztucznym świetle, ale wtedy z reguły korzystam z ekranu.
Mamy więc wartość dodaną do GFx, przy niewiele większych rozmiarach.
Dzisiaj robiłem porównanie zdjęć G3+14-45 i D90+18-105 w dobrych warunkach oświetleniowych i trudno mi jest jednoznacznie stwierdzić, które zdjęcia są lepsze (jpg). A przyznam, że oczekiwałem łatwego zwycięstwa Nikona. Silnik jpg w G3 został znacząco poprawiony. A o ile dobrze mi wiadomo w GF2 i GF3 pozostał ten z GF1.
Pozdrawiam
Tomek
E-M1, RX100, 12-40, 45.
G3 to dla mnie pierwszy Panas (gabaryty, jpgi) nad którym poważnie się zastanawiam. Cenowo wypada lepiej niż Ep3, do tego uniwersalna Leica 25 1.4![]()