Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
To cos w fotopolis nazwalbym raczej artykulem sponsorowanym, pieja achy, echy, a tak na prawde nie dostrzegaja wad, o lagach nic, o praniu detala nic...
No coz mialem 5% nadziei, ze G3 bedzie ciut lepsze ale przeciez konsument wymaga czegos innego, a tu daje wg mnie wiecej i tak olympus.
Szkoda Panasa, oczywistym jest, ze te aparaty starej daty jak G1, R1, S3,5Pro, 5D itd, wraz ze swoim obrazowaniem, juz niestety nie wroca w nowej postaci.
pozdrawiam serdecznie
Janek
Przeczytałem o "najlepszym w swojej klasie wizjerze elektronicznym" i wyłączyłem tą reklamę. Bardziej polegam na opinii człowieka, który wie co mówi.![]()
Olympus E-500
Pentakusubusu collector. Waidodayo! http://www.flickr.com/photos/ebelbeb/
Witam !
Widzialem ten aparat z kitem w Saturnie za... prawie 3000 zl
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
W FotoJokerze był lub jeszcze jest za 2222 zł.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Witam !
Widzialem tez, ze przygotowali w Saturnie promocje
na Nikona D3100 z obiektywem za okolo 1300 zl
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 19.07.11 o 00:02
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
http://www.outbackphoto.com/CONTENT_..._G3/index.html
Czyli tak od "GF Pro" oczekuję manual dla video, "eye sensor" przy wizjerze, bajką byłby multi aspect sensor, nie obracany ekranik o wyższej rozdzielczości, gniazdo pod zewnętrzny mic, EVF przynajmniej ten z GH2/G3. To wszystko w opakowaniu dokładnie takim (wymiary) jak GF1. W kicie dwie opcje 10mm f/2 (naleśnik rozmiarów 20/1.7 lub minimalnie większy) i 12-50/2.5 najlepiej z OIS.
Jeśli powyższe zapakują w korpus GF i nie zawyżą ISO o więcej niż 1/3EV dla mnie cena nie grałaby roli.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Gdzieś wyczytałem, że ilością detali i niskimi szumami ta 16MP matryca nie zabija 12MP Olka...
Teraz Oly ma w końcu fajny AF, no a G3 nadal nie ma np. AF z Sigmą 105mm.
Zatem może Panas lepiej oprogramowaniem poprawia swoją szklarnię, ale wybór szkieł z AF ma mniejszy.
Oba mają FullHD wideo. Oly ma stabilizację, Panas wizjer... wolę stabilizację.
Oly ma mniej pojemne akumulatory, a panas nie zdziwiłbym się gdyby znowu zakładał blokadę na zamienniki.
Nie widzę zatem jakiegoś wielkiego powodu, by kupować właśnie g3 a nie E-p3/e-PL3.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 19.07.11 o 11:13
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm