Odszumianie zrobiło mydełko na tym zdjęciu.
Odszumianie zrobiło mydełko na tym zdjęciu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dzięki za potwierdzenie. Czytałem na dpreview user report na ten temat i mnie to trochę zdziwiło/odstraszyło. Wczoraj sobie testowałem szkiełko mocno po 22-ej i jak rozumiem ten EVF wysiada w takich warunkach, tak?
Nie dramat tylko normalny AF z kompaktu. Szybki ze szkłami MSC a że Panas jest super szybki... swoim układem odjechał mocniejszym od Olka w AF - teraz - Trzecimi PEN'ami odjeżdża także i Oly.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Karol, epicure,
fotka iso 200, odszumiaja juz iso 200? no to katastrofa...
gietrzy,
nie mam pojecia jak bedzie po 22, moge mniemac, ze bedzie pewnie niewiele lepiej...
Przede wszystkim smuzy jak diabli G1 chodzil ok wartko, takie lagi jak w Panasie, to ja mam w EPL1 pod woda jak mi sie od pstrykania zagotuje obudowa, widzieliscie kiedys kontrolke przegrzania ap[aratu w EPLu?
AF jest bardzo szybki, smialo powiem, ze jest szybszy od lusterek sredniej klasy, po prostu przekadrowanie pik, znow, pik, w locie, pik, szok, niestety nie mialem czasu potestowac w slabszych warunkach, malego kontrastu jak jest w stosunku do poprzednika, pewnie jest niewiele lepiej ale tu i lustrzanki sobie radza roznie, zreszta nie o to mi chodzilo...
Prawda jest taka, ze maluchy sa w ciaglym natarciu i patrzac po ludziach na swiecie i w PL widac, ze coraz wiecej po nie siega, olewajac lustra, te zostaja do powaznych zlecen czy upodoban....
Sie powaznie zastanawiam czy kotleta na poczatku sierpnia nie zrobic juz mikrusami, jak na razie, to widze same zalety w/w w porownaniu do ciezkiego gniota FF, tylko nie mam jeszcze tego co bym chcial miec w systemie...
pozdrawiam serdecznie
Janek
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No G1 macałem, opóźnienie leciutkie, ale było.
Z czysto statystycznego obowiązku:
po 12-50/2.5 gdzieś pod koniec roku (pewnie Q1 2012) i tegorocznych stałkach (12/2.0; 25/1.4, 45/1.mogę nieśmiało zapytać czego ci jeszcze brakuje?
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Niby tak ale to zdjęcie jest jednak koszmarne. Pewnie po części to kwestia słabego obiektywu, może jakiegoś lekkiego poruszenia, może rodzaju oświetlenia, silnika JPG czy odszumiania - nie wiem w czym problem ale jak to jest 200 ISO na domyślnych ustawieniach to coś jest IMHO nie tak.
gietrzy,
Czego brak? jak zwykle kasy zeby zanabyc przez Ciebie wymienione...
dajta mnie ze 2 fl36, 12/2, albo 7-14 oraz np 45 1.8 i przetre szlaki jako pierwszy daj hard mikrus w fotografii np slubnej....
pozdrawiam serdecznie
Janek
PS
Ja tam na fotce widze, ze prawa strona odbiega od lewej i zwale to na obiektyw, a nie odszumianie
Test na Fotopolis: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=13174
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
No i po co te testy?
Co wyróżnia ten aparat w oczach potencjalnego kupującego?
EVF i ekranik.
Sorry, ale mi od tego testu więcej info dał post Janeczka.
AF: ble ble... już w G1 był super szybki, już w G1 z 20/1.7 był wystarczająco żwawy, już w G1 z PL45mm nie był tragiczny (przy włączonym limiterze;wewnątrz).