Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 166

Wątek: Ślubne Papiera

Awatar Papier
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    kolejne:
    pzdr
    Ostatnio edytowane przez Papier ; 21.06.11 o 20:59

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Jesli juz robisz czarno biale to postaraj sie o wiecej szczegolow w bieli.Biel na focie czarno bialej to nie biala plama bez wyrazu.Jak konwertujesz do BW to patrz na przejscia koloru,niech on lagodnie zmienia szara tonacje(przypatrz sie dokladnie rece P mlodej).Tam rowniez skraplanie by sie przydalo,z takiego ramienia dwa razy z otwartej i masz dosc na kilka tygodni.

Awatar Papier
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jesli juz robisz czarno biale to postaraj sie o wiecej szczegolow w bieli.Biel na focie czarno bialej to nie biala plama bez wyrazu.Jak konwertujesz do BW to patrz na przejscia koloru,niech on lagodnie zmienia szara tonacje(przypatrz sie dokladnie rece P mlodej).Tam rowniez skraplanie by sie przydalo,z takiego ramienia dwa razy z otwartej i masz dosc na kilka tygodni.
    ...a czym odzyskać szczegóły na JPEG? poziomami pan to zrobił? p. Mirku?
    W Rawie umiem, tylko nie zwracałem do tej pory na to uwagi, a te zdjęcia są już dawno obrobione.
    Skraplanie nie raz było użyte podczas obrabiania zdjęć z tej sesji
    ale zdarzają się babole, jak ten wytknięty.
    Postanowione - od następnych zdjęć, obiecuję mniej przepaleń.
    dzięki!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Ja sie odniose ogolnie do wszystkich fot slubnych.
    IMHO calkiem dobre. Bez szalenstw, ogolny pozion powyzej sredniej z dostrzegalna tendencja wzrostowa Jest pare ciekawych, niebanalnych kadrow.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    zbliża się i moja uroczystość ślubna wiec jestem w temacie twoje zdjęcia na prawdę są niezłe a niektóre kadry robią bardzo dobre wrażenie gratuluje i pozdrawiam

Awatar Papier
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Ja sie odniose ogolnie do wszystkich fot slubnych.
    IMHO calkiem dobre. Bez szalenstw, ogolny pozion powyzej sredniej z dostrzegalna tendencja wzrostowa Jest pare ciekawych, niebanalnych kadrow.
    T.
    To mój drugi sezon ślubny, a 3 z aparatem w dłoni. Czuję spokój czytając, że zdjęcia są powyżej średniej z tendencją wzrostową Cały czas wierzę, że z roku na rok będzie lepiej. Ogromne dzięki za komentarz

Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    zbliża się i moja uroczystość ślubna wiec jestem w temacie twoje zdjęcia na prawdę są niezłe a niektóre kadry robią bardzo dobre wrażenie gratuluje i pozdrawiam
    Dzięki Maciek, miło mi. W takim razie życzę tobie wszystkiego najlepszego, skoro termin tuż tuż

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Klienci zadowoleni?

I o to chodzi. Tu jednym sie spodoba, a innym nie, normalna sprawa.

Rob swoje z Bogiem.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Papier Zobacz posta
    To mój drugi sezon ślubny, a 3 z aparatem w dłoni. Czuję spokój czytając, że zdjęcia są powyżej średniej z tendencją wzrostową Cały czas wierzę, że z roku na rok będzie lepiej. Ogromne dzięki za komentarz

Dzięki Maciek, miło mi. W takim razie życzę tobie wszystkiego najlepszego, skoro termin tuż tuż
    termin jeszcze wydaje się odległy ale myślę ,że rezerwację fotografa wymaga rozeznania sporego wyprzedzenia w czasie ale dziękuje i życzę powodzenia . PS mam trochę trywialne pytanie a na jakim sprzęcie pracujesz ...

Awatar Papier
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    cały sprzęt jest napisany na blogu, w zakładce częste pytania (cyt. )
    "PYT. : Jakim sprzętem fotografujesz?
    ODP. : Body które używam to Canon 5D (dwie sztuki). Obiektywy jakie posiadam: Canon 20mm 2.8, Canon 35mm 1.4, Canon 50mm 1.4, Canon 85mm 1.8 oraz Samyang 8mm 3.5. Całość pokrywa ogniskowe w których czuję się najlepiej. Do tej pory najczęściej używane były 50mm i 85mm, ale od niedawna jestem zakochany w moim nowym słoiku: 35L.
    Wyposażenie uzupełnia lampa Canon 430EXII - pomimo, że bardziej przepadam za światłem zastanym niż błyskowym".
    dzięki jeszcze raz

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Uwagi Mirka bardzo trafne.

Przychylam sie do opinii Tomka- tendencja zwyżkowa. Unikaj podstawowych błędów- białe bez przepaleń, no i najważniejsze panna młoda musi byc piękna i niekoniecznie przy pomocy skraplania Dla panien mniej urodziwych, czy mniej szczupłych można trzymać "bezpieczniejsze" kadry.

Muszę jednak podkreślić coś co najbardziej przykuło moją uwagę w twoich fotkach. Z powodzeniem stosujesz wieloplan a to fantastyczny srodek wyrazu. Nie przesadzaj jednak z tym efektem. W fotkach 14 i 18 świetnie się sprawdza, natomiast w 15 juz źle wpływa na odbiór zdjęcia.
    Zachwyca 11 gdzie świetnie złapałeś moment.

Mariusz miał w swojej wypowiedzi dużo racji, choć gorzkiej.

Rób swoje tak jak TOBIE się podoba. Moim zdaniem wiesz już czego chcesz, teraz do przodu
    Powodzenia
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/