Jesli juz robisz czarno biale to postaraj sie o wiecej szczegolow w bieli.Biel na focie czarno bialej to nie biala plama bez wyrazu.Jak konwertujesz do BW to patrz na przejscia koloru,niech on lagodnie zmienia szara tonacje(przypatrz sie dokladnie rece P mlodej).Tam rowniez skraplanie by sie przydalo,z takiego ramienia dwa razy z otwartej i masz dosc na kilka tygodni.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
...a czym odzyskać szczegóły na JPEG? poziomami pan to zrobił? p. Mirku?
W Rawie umiem, tylko nie zwracałem do tej pory na to uwagi, a te zdjęcia są już dawno obrobione.
Skraplanie nie raz było użyte podczas obrabiania zdjęć z tej sesji
ale zdarzają się babole, jak ten wytknięty.
Postanowione - od następnych zdjęć, obiecuję mniej przepaleń.
dzięki!
Ja sie odniose ogolnie do wszystkich fot slubnych.
IMHO calkiem dobre. Bez szalenstw, ogolny pozion powyzej sredniej z dostrzegalna tendencja wzrostowaJest pare ciekawych, niebanalnych kadrow.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
zbliża się i moja uroczystość ślubna wiec jestem w temacie twoje zdjęcia na prawdę są niezłe a niektóre kadry robią bardzo dobre wrażenie gratuluje i pozdrawiam
To mój drugi sezon ślubny, a 3 z aparatem w dłoni. Czuję spokój czytając, że zdjęcia są powyżej średniej z tendencją wzrostowąCały czas wierzę, że z roku na rok będzie lepiej. Ogromne dzięki za komentarz
Dzięki Maciek, miło mi. W takim razie życzę tobie wszystkiego najlepszego, skoro termin tuż tuż![]()
Klienci zadowoleni?
I o to chodzi. Tu jednym sie spodoba, a innym nie, normalna sprawa.
Rob swoje z Bogiem.
pozdrawiam serdecznie
Janek
cały sprzęt jest napisany na blogu, w zakładce częste pytania (cyt. )
"PYT. : Jakim sprzętem fotografujesz?
ODP. : Body które używam to Canon 5D (dwie sztuki). Obiektywy jakie posiadam: Canon 20mm 2.8, Canon 35mm 1.4, Canon 50mm 1.4, Canon 85mm 1.8 oraz Samyang 8mm 3.5. Całość pokrywa ogniskowe w których czuję się najlepiej. Do tej pory najczęściej używane były 50mm i 85mm, ale od niedawna jestem zakochany w moim nowym słoiku: 35L.
Wyposażenie uzupełnia lampa Canon 430EXII - pomimo, że bardziej przepadam za światłem zastanym niż błyskowym".
dzięki jeszcze raz![]()
Uwagi Mirka bardzo trafne.
Przychylam sie do opinii Tomka- tendencja zwyżkowa. Unikaj podstawowych błędów- białe bez przepaleń, no i najważniejsze panna młoda musi byc piękna i niekoniecznie przy pomocy skraplaniaDla panien mniej urodziwych, czy mniej szczupłych można trzymać "bezpieczniejsze" kadry.
Muszę jednak podkreślić coś co najbardziej przykuło moją uwagę w twoich fotkach. Z powodzeniem stosujesz wieloplan a to fantastyczny srodek wyrazu. Nie przesadzaj jednak z tym efektem. W fotkach 14 i 18 świetnie się sprawdza, natomiast w 15 juz źle wpływa na odbiór zdjęcia.
Zachwyca 11 gdzie świetnie złapałeś moment.
Mariusz miał w swojej wypowiedzi dużo racji, choć gorzkiej.
Rób swoje tak jak TOBIE się podoba. Moim zdaniem wiesz już czego chcesz, teraz do przodu
Powodzenia![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/